NIJE NESREĆAN SLUČAJ, U BEJRUTU JE PUKLA BOMBA! Predsednik LIBANA objavio da ima NOVA SAZNANJA!
Tim od 22 francuska istražitelja započeo je danas rad na potrazi za dokazima i telima posle stravične eksplozije u Bejrutu, Foto: EPA-EFE/NABIL MOUNZER

o čemu se radi?

NIJE NESREĆAN SLUČAJ, U BEJRUTU JE PUKLA BOMBA! Predsednik LIBANA objavio da ima NOVA SAZNANJA!

Prvo, kako je eksplozivni materijal ušao i bio uskladište

Objavljeno:

Predsednik Libana rekao je da istraga eksplozije skladišta u Bejrutu tek treba da utvrdi da li je ona uzrokovana nepažnjom, nesrećom ili mogućim spoljnim uplitanjem.

Mišel Aun je u petak lokalnim medijima rekao da "uzrok još nije utvrđen".

- Postoji mogućnost spoljnjeg uplitanja raketom ili bombom ili drugim činom - rekao je Aun, prenosi "El Arabija".

Rekao je da se istraga eksplozije u utorak u skladištu u kojoj se nalazi visoko eksplozivan materijal, vodi na tri nivoa.

- Prvo, kako je eksplozivni materijal ušao i bio uskladišten ... drugo da li je eksplozija bila posledica nepažnje ili nesreće ... i treće mogućnost da je došlo do spoljnih uticaja - rekao je on.

Tim od 22 francuska istražitelja započeo je danas rad na potrazi za dokazima i telima posle stravične eksplozije u Bejrutu i pružanju pomoći libanskim vlastima da utvrde šta je uzrok nesreće.

Na osnovu dosadašnjih informacija iz Libana, forenzički policijski zvaničik iz Francuske Dominik Abenanti rekao je da eksplozija deluje kao "nesrećan slučaj", ali je naglasio da je suviše rano da se to kaže sa sigurnošću. On je za AP rekao da će broj poginulih rasti kako se budu rasčišćavale ruševine i u njima pronalizala tela žrtava.

Francuski istražitelji učestvuju u istrazi na zahtev Libana, kao i zbog toga što je jedna osoba iz Francuske poginula, a najmanje 40 ih je povređeno.

Šef jedinice, koja učestvuje u istrazi, Erik Bero rekao je da je ogromna zona koju pokrivaju istražitelji. On je dodao da istragu komplikuju velika šteta koja je pričinjena i situacija u Libanu. Time je, kako navodi, aludirao na političku i ekonomsku krizu u zemlji pre eksplozije.

Broj poginulih u stravičnoj eksploziji u luci u Bejrutu porastao je na 154, prenela je prethodno državna novinska agencija NNA pozivajući se na navode libanskog ministra zdravlja Hamada Hasana. U eksploziji je povređeno oko 5.000 osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.