DOLAZI NAM STVAR PET PUTA SMRTONOSNIJA OD KORONE, SVET NEMA POJMA ŠTA GA ČEKA: Gejts izdao ogromno upozorenje
Bil Gejts, Foto: EPA-EFE/ STEPHANIE LECOCQ

auuu

DOLAZI NAM STVAR PET PUTA SMRTONOSNIJA OD KORONE, SVET NEMA POJMA ŠTA GA ČEKA: Gejts izdao ogromno upozorenje

Bil Gejts je godinama upozoravao na potencijalnu opasnost od smrtonosnog virusa koji bi mogao uzeti milione života i na globalnu nepripremljenost na pandemiju

Objavljeno:

Na svom blogu Bil Gejts je upozorio na opasnosti od klimatskih promena zbog kojih bi ljudske žrtve i finansijski troškovi u budućnosti mogli biti mnogo veći od onih koje je uzrokovao koronavirus.

Bil Gejts je godinama upozoravao na potencijalnu opasnost od smrtonosnog virusa koji bi mogao uzeti milione života i na globalnu nepripremljenost na pandemiju.

Većina ljudi na ta je upozorenja samo odmahivala rukom, smatrali su da je to scenario nekog filma katastrofe, ali ne onim koji bi mogli da dožive u stvarnom životu.

Situacija s koronavirusom pokazala je da je Gejts, nažalost, bio u pravu, a dok jedni slušaju njegove savete o načinu borbe protiv pandemije, pobornici teorije zavera na njega gledaju kao na nekog mastermajnda koji stoji iza “lažne” pandemije s ciljem prisilnog vakcinisanja i čipovanja ljudi, prenosi Dnevnik.hr.

Na svom blogu ove nedelje Gejts je upozorio na još jednu veliku opasnost koja bi vremenom mogla postati smrtonosnija i opasnija i od koronavirusa.

Reč je o vrlo aktualnoj temi poslednjih godina – klimatskim promenama. Gubitke života i propast koje danas uzrokuje pandemija u budućnosti bi mogla izazvati promena klime.

Do tog zaključka Gejts je došao na osnovu smrtnosti od koronavirusa koja, kako je napisao na svom blogu, iznosi 14 osoba na 100.000 ljudi.

Zbog porasta temperature tokom sledećih 40 godina očekuje se isti porast smrtnosti kao i od korone.

Do kraja veka ti brojevi će se povećavati i dalje, pa bi smrtnost s 14 trebalo da se poveća na 73 osobe na 100.000 ljudi. Ali ako se emisije gasova staklene bašte smanje, očekuje se smrtnost od 10 osoba na 100.000 ljudi.

Do 2060. klimatske promene mogle bi da postanu smrtonosne kao i kovid 19, a do 2100. mogle bi da budu pet puta smrtonosnije, napisao je Gejts.

Ekonomski učinak klimatskih promena biće kao da se pandemija dešava jednom svakih deset godina jer će troškovi nastali zbog klimatskih promena i ulaganja kako bi se negativni uticaji promene klime smanjili biti jako veliki.

Bonus video:

(Espreso.co.rsALO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.