OVAJ ČOVEK JE UPRAVO SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI U VEZI SA KORONOM: A njemu TREBA verovati
Pandemija će do kraja ove godine biti pod kontrolom, Foto: EPA/Oliver Contreras / POOL

OČEKIVANJA

OVAJ ČOVEK JE UPRAVO SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI U VEZI SA KORONOM: A njemu TREBA verovati

Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bele kuće da se vest o vakcini objavi uoči američkih predsedničkih izbora 3. novembra

Objavljeno:

Farmaceutska industrija verovatno će proizvesti početkom iduće godine desetine miliona vakcina protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči u intervjuu za Rojters.

Fauči očekuje da će već do kraja ove godine vakcina protiv covida-19 biti dostupna, a pandemija pod kontrolom.

Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bele kuće da se vest o vakcini objavi uoči američkih predsedničkih izbora 3. novembra, kako bi se povećale šanse za ponovni izbor predsednika Donalda Trampa.

"Sigurnost i učinkovitost"

Regulatori su, kaže, obećali da neće dopustiti da se politika meša u odobrenje vakcine protiv covida-19 te da će im primarni biti "sigurnost i učinkovitost".

Ocenio je i da su neki delovi SAD-a dobro sprečili širenje virusa, dok su drugi delovi naprosto "zapaljeni", a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

Faučijev intervju za Rojters objavljen je istoga dana kada je Tramp rekao u intervjuu za Foks Njuz da virus "odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / HINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.