RUSIJA OBJAVILA JAKO BITNU VEST! Ova biljka je čudotvorna, pomaže kod korone, a ima je i u Srbiji
Naučnik, Foto: EPA/PETER KOMKA, Ilustracija

oni znaju

RUSIJA OBJAVILA JAKO BITNU VEST! Ova biljka je čudotvorna, pomaže kod korone, a ima je i u Srbiji

Stručnjaci naglašavaju da ova biljka nije toksična i ima malo kontraindikacija što je veoma važno za pacijente sa hroničnim oboljenjima i slabim imunitetom

Objavljeno:

Virusolozi iz Tomska su spremni da proizvode velike količine sinja, jer pomaže obolelima od korone, ptičjeg gripa i malih boginja.

Do sada su u Rusiji sinj koristili isključivo kao medonosnu biljku i hranu za stoku. Ali, ispostavilo se da običan korov može da spasi mnoge ljudske živote

Naučnici iz Tomska preporučuju je za sprečavanje i lečenje COVID-a biljku Isatis tinctoria (koja se u našim krajevima naziva sač ili sinj). Istraživanja su potvrdila da lek od ove trave efikasno deluje protiv virusa.

Virusolozi iz Tomska su u toku eksperimenata potvrdili visoku biološku aktivnost ekstrakta od korena i listova sinja. Prema rečima stručnjaka, ova biljka pomaže u lečenju virusa ptičijeg gripa i malih boginja. Naučnici su ubeđeni da će sinj biti od velike koristi i u borbi s COVID-om.

- S obzirom da je u ovoj situaciji neophodno zaštititi stanovništvo u Rusiji od korona virusa, mi smo spremni za započnemo uzgoj sinja u velikim količinama za potrebe farmakologije - saopštila je pres-služba Tomskog univerziteta.

Stručnjaci naglašavaju da ova biljka nije toksična i ima malo kontraindikacija što je veoma važno za pacijente sa hroničnim oboljenjima i slabim imunitetom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/NOVOSTI)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.