Hilari ušla u istoriju: Prva žena kandidat za predsednika SAD (FOTO)
Foto: Reuters / Lucas Jackson

demokrate odlučile

Hilari ušla u istoriju: Prva žena kandidat za predsednika SAD (FOTO)

Klinitonova poručila svim ženama "da će možda postati prva žena predsednik SAD" i da će kasnije jedna od njih sledeti njen put
Objavljeno:

Bivša državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton ušla je u anale kao prva žena u američkoj istoriji koju je jedna velika stranka nominovala za predsednika države.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na konvenciji Demokratske partije, koja se održava u Filadelfiji, bivša prva dama uspela je da sakupi neophodnih 2.382 delegata i da na taj način i zvanično pobedi svog protivkandidata Bernija Sandersa.

foto: Reuters / Mark Kauzlarich

Hilari Klinton se na skupu koji je povremeno bio haotičan zahvalila na nominaciji. Ona je rekla da svim ženama "poručuje da će možda postati prva žena predsednik SAD" i da će kasnije jedna od njih sledeti njen put.

foto: Reuters / Lucas Jackson

Na skup u Filadelfiji pristalice Bernija Sandersa više puta burno su reagovale, ali su njihovi protesti bili nešto blaži nego juče, kada je objavljeno više hiljada stranačkih mejlova iz kojih se vidi da su čelnici stranke otvoreno favorizovali Hilari Klinton.

foto: Reuters / Jim Young

Na izborima koji će biti održani 8. novembra Hilari Klinton će se nadmetati sa kandidatom republikanaca Donaldom Trampom.

(Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.