OTIŠLA JE NA RONJENJE A ONDA SE NAŠLA OČI U OČI SA DVA ČUDOVIŠTA! Završila je u bolnici, snimak je uznemirujuć
kIT, Foto: AP/KathyWillsen

auuu

OTIŠLA JE NA RONJENJE A ONDA SE NAŠLA OČI U OČI SA DVA ČUDOVIŠTA! Završila je u bolnici, snimak je uznemirujuć

Hitna pomoć Svetog Džona izvestila je da devojka od udarca ima unutrašnje krvarenje i povrede na gornjem delu torza.

Objavljeno:

Teške povede zadobila je 29-godišnja devojka nakon bliskog susreta s grbavim kitovima u blizini obale Zapadne Australije.

Australijanka je bila na ronilačkom izletu u blizini koralnog grebena Ningaloo gde se dogodila nesreća. Kako javlja BBC, slomila je nekoliko rebara i ima unutrašnje krvarenje.

Prema nepotvrđenim informacijama, navodno se našla zarobljena između dva ogromna sisara, koji mogu narasti do 19 metara dužine.

Odmah je prevezena u Eksmauf odakle je avionom prebačena u bolnicu u Pertu, a stižu informacije da je u teškom, ali stabilnom stanju.

Drugi ronioci na izletu svedočili su incidentu, ali sami nisu povređeni, izvestila je policija Zapadne Australije.

Izletnici su bili tek nekoliko stotina metara od obale kada se incident dogodio. Stručnjaci zaštite na radu istražuju incident, jer je izlet organizovala čarter agencija.

Organizirani izlet ronjenja s grbavim kitovima je na petogodišnjem testnom razdoblju u tom području, a rad nadzire tamošnje ministarstvo za bioraznolikost, očuvanje i atrakcije (DBCA).

Smatra se da je sigurno plivati među grbavim kitovima uprkos njihovoj veličini. Izuzetno su druželjubive životinje, a agresiju iskazuju samo u izrazito stresnim situacijama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.