OVO SE DEŠAVA PRVI PUT U AMERIČKOJ ISTORIJI! Republikanci prave IZUZETAK zbog TRAMPA! O čemu se RADI?
Foto: Fonet

reizbor

OVO SE DEŠAVA PRVI PUT U AMERIČKOJ ISTORIJI! Republikanci prave IZUZETAK zbog TRAMPA! O čemu se RADI?

Glasanje na konvenciji Republikanske stranke o nominaciji američkog predsednika Donalda Trampa za kandidata na predstojećim izborima u SAD najverovatnije će biti održano u tajnosti zbog pandemije korona virusa.

Objavljeno:

Republikanci su saopštili da je plan da na konvenciji 24. avgusta u Šarlotu, u saveznoj državi Severna Karolina, 336 delegata glasa o nominaciji Trampa u tajnosti, prvi put u istoriji stranačkih konvencija u SAD, tradicionalno otvorenih za javnost, prenosi Glas Amerike.

"Zbog restriktivnih mera u Severnoj Karolini, planiramo da glasanju u Šarlotu ne prisustvuju novinari. Obavestićemo javnost ako se nešto promeni, ali radimo u skladu s državnim pravilima koja propisuju maksimalan broj ljudi na jednom mestu", saopštila je Republikanska nacionalna konvencija.

Javni deo konvencije republikanaca prvobitno je trebalo da bude održan u Šarlotu, ali je zbog ograničenja uvedenih radi suzbijanja korona virusa skup prebačen u Džeksonvil, u saveznoj državi Florida.

Tramp je prošle nedelje objavio da deo konvencije ipak neće biti održan u Džeksonvilu zbog velikog rasta broja slučajeva korona virusa na Floridi, i dodao da otkazivanjem želi da "zaštiti američke gradjane".

Skup je potom ponovo pomeren u Šarlot.

Trampova nominacija se ne dovodi u pitanje pošto na unutarstranačkim izborima ove godine nije imao ozbiljnog kandidata i osvojio je gotovo sve delegate na konvenciji.

Njegov protivkandidat na predsedničkim izborima 3. novembra trebalo bi da bude bivši potpredsednik SAD Džozef Bajden, koji je pobedio na unutarstranačkim izborima u Demokratskoj stranci.

Konvencija demokrata na kojoj će delegati glasati o nominaciji Bajdena biće održana od 17. do 20. avgusta u Milvokiju.

Bonus video:

espreso.co.rs/agencije


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.