Islamska država preuzela odgovornost za napad u Ansbahu (FOTO)
Foto: Fonet

NAPADI SE NASTAVLJAJU

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Ansbahu (FOTO)

Na telefonu Sirijca Mohameda D, koji je izvršio samoubilački teroristički napad u Ansbahu, pronađen je video snimak na kojem on izražava lojalnost vođi ID
Objavljeno:

Novinska agencija Islamske države Amak saopštila je da je napad u blizini muzičkog festivala u nemačkom gradu Ansbahu izveo borac ID.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- On je izveo napad kao odgovor na poziv grupe da se vrše napadi u zemljama koje čine koaliciju protiv Islamske države - saopštila je agencija Amak, a preneo Rojters.

Novi teroristički napad u Nemačkoj: Sirijac se razneo u baru jer mu je odbijen zahtev za azil, 12 ranjenih! (FOTO) (VIDEO)

Na telefonu Sirijca Mohameda D, koji je izvršio samoubilački teroristički napad u Ansbahu, pronađen je video snimak na kojem on izražava lojalnost vođi IS-a Abu Bakr al-Bagdadiju, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman.

foto: Fonet

On je naveo da je prevod video snimka, u kojem Sirijac govori arapski, pokazao da je on najavio "napad iz osvete" protiv Nemačke, "zato što je ona stala na put islamu", prenela je agencija AP. Herman je dodao da se iz snimka može zaključiti da je bombaški napad u Ansbahu, u kojem je povređeno 12 ljudi, bio "teroristički napad".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.