ŽESTOK NAPAD NA SALVINIJA: Premijer Konte opasno opleo po lideru Lige ZBOG KORONE
Mateo Salvini, Foto: EPA/Riccardo Antimiani

upozorava

ŽESTOK NAPAD NA SALVINIJA: Premijer Konte opasno opleo po lideru Lige ZBOG KORONE

- Imamo obavezu da budućim generacijama ostavimo bolju zemlju

Objavljeno:

Oni koji negiraju postojanje opasnosti od Covida19, na prvom mestu lider partije Liga Mateo Salvini, se ponašaju protiv nacionalnih interesa i šire nepoverenje Italijana u Evropsku Uniju, rekao je italijanski premijer Đuzepe Konte u intervuju ageciji Dire., i skrenuo pažnju da je opasno konstruisati klimu nepoverenja, koja nema uporiste u realnosti.

Na pitanje kako ce Italija potrositi 209 milijardi koje je dobila kao pomoc za oporavak zemlje nakon pandemije koronavirusa, premijer Konte je rekao da ce vlada neprestano raditi u pravcu modernizacije zemlje, a to znaci prelazak na zelenu energiju, digitalizaciju i modernizaciju infrastruktura.

Imamo obavezu da buducim generacijama ostavimo bolju zemlju, istakao je Konte. On je potvrdio da ce đaci i studenti u septembru vratiti u skolske klupe: Skola je veliki izazov za zemlju, rec je o najmanje deset mliona osoba, studenti, đaci profesori, se moraju vratiti na nastavu u razredima. Cinimo sve da povratak u skolske klupe bude uz maksimalne mere sigurnosti, i kako ucesnici nastavnog procesa ne bi ni na koji nacin rizikovali zdravlje, rekao je premijer Đuzepe Konte.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.