IMAMO DOKAZ DA JE ON UBIO MALU MADI! Oglasila se policija, kažu da su iskopali i KLJUČNI DOKAZ
Ključni dokaz da je Kristijan Brikner ubio Medlin Meken, Foto: Printscreen

uvereni su

IMAMO DOKAZ DA JE ON UBIO MALU MADI! Oglasila se policija, kažu da su iskopali i KLJUČNI DOKAZ

- Mi nemamo telo ni njegove delove, al prikupili smo dovoljno dokaza da je naš osumnjičeni ubio Medlin

Objavljeno: 09:43h

Fotografije koje su nemački istražitelji iskopali kraj leša psa u zapuštenoj fabrici kutija trebalo bi da budu ključni dokaz da je Kristijan Brikner ubio Medlin Meken.

Dio je to od 8000 potencijalnih dokaza koje su forenzičari našli na zemljištu od pre osuđivanog nemačkog pedofila. Kako je nemački tužitelj Hans Kristijan Volters rekao za australijsku televiziju, imaju snažne dokaze da je devojčica, koja je prije 13 godina nestala iz portugalskog letovališta Praja da Luz u Algarveu, mrtva.

- Mi nemamo telo ni njegove delove, al prikupili smo dovoljno dokaza da je naš osumnjičeni ubio Medlin - rekao je Volters.

Dodao je kako zbog istrage ne sme reći jesu li fotografije, ali i videosnimci koje su našli, povezani s ubistvom. Nije mogao da potvrdi je li Brickner zapravo serijski ubica, ali dodao je kako brojni nemački policajci istražuju zločine koji bi se mogli povezati upravo s njim.

Trenutno služi kaznu zbog preprodaje droge, a uz to su ga povezali i s dva seksualna napada u Portugalu. Onde je živeo neko vreme u kombiju i napuštenim kućama, a zarađivao je dilujući drogu, provaljivanjem u kuće te kradući benzin. Jedan od svedoka ispričao je za emisiju “60 minutes” kako se Brickner preselio u nemački grad Brunsvik upravo nakon nestanka Medi. Onde je pokraj vrtića otvorio kiosk sa slatkišima.

Čini mi se da je tužiteljstvu teško priznati da imaju nevinog čoveka. Ovo mi sve izgleda kao potez očajnika, rekao je jučer Briknerov advokat Fridrih Filšer.

Komentarisao je tako kopanje po podrumu u Hannoveru koji je njegov klijent koristio, a sve zbog sumnje da je u njemu zakopan leš jedne od žrtava.

- Pa oni godinama znaju za taj podrum - rekao je advokat.

On je prvo u Briknerovo ime povukao zahtev za puštanjem na slobodu nakon dve trećine odslužene kazne zbog toga što je osuđenik “izgubio poverenje u pravosudni sistem”. Ipak, prije nekoliko dana ju je podneo drugi put, ali sudu u Kielu, jer se nalazi u zatvoru u tom gradu. Pojasnio je to izjavom da Kristijana sigurno neće zvanično optužiti za zločin i da se nalaze u slepoj ulici.

Policija je odbila komentarisati svoje poteze te su upali u firmu Euro Hobbywerkstatt, gdje je Brikner jedno vreme imao iznajmljenu garažu. Iz nje su odneli doslovno sve. Istovremeno pretražuju i 45 kilometara dalje, i to drugi podrum u mjestu Braunšvajg.

To mesto povezuju s nestankom druge devojčice Inge Gerike. Sadašnja vlasnica kuće je, kako su njeni susedi rekli novinarima, prestravljena i danima odbija ući u nju. Šokirala ju je mogućnost da je godinama spavala kraj leša devojčice.

- Molila je policajce da dođu sa psima tragačima kako bi sve temeljno pretražili. Podrum je bio skriven daskama, a u njemu je bilo mnogo smeća - ispričali su susedi, piše The Sun.

Policajci su s tragačima tamo doslovno proveli tri dana i otvorili doslovno svaki zid. Nisu objavili novosti o nekim dokazima.

Nova pitanja otvorio je svedok Dein Gafu s izjavama kako je osumnjičeni pedofil preradio svoj VW kombi. Navodno je u njemu bila pregrada u kojoj je mogao sakriti dete.

- Rekao sam policiji kako sam ga video da radi na svojem kamperu. Dizao bi mu i spuštao krov. Stalno ga je podešavao na svojim dolascima - rekao je Gafu iz Hanovera novinarima Mirrora.

Inače, kako prenosi nemački RTL, u taj grad poslednjih je dana stiglo na desetine novinara, fotoreportera i snimatelja iz svih delova Evrope. I sami koriste svoje istraživačke sposobnosti ne bi li iskopali nekakav detalj o Briknerovov životu u tom području.

Podsetimo, od kad je malena Medi (3) nestala iz svoje sobe u apartmanu portugalskog rezorta Praja da Luz, policije širom sveta dobile su više od 8000 prijava da su svedoci vidjeli devojčicu. Svi su istraženi i ni jedno viđenje nije dovelo do novog traga.

Tog nesretnog dana njenii roditelji Kejt i Geri otišli su na večeru s prijateljima u obližnji restoran. Kad su se vratili, primetili su kako je netko provalio u njihov apartman. Medi nije bilo, a drugo dvoje dece pronašli su kako spavaju. Porodica je prijavila nestanak, a ubrzo su prozvali lokalne policajce zbog sporosti.

Nisu uspeli ni osigurati mesto zločina pa su ljudi mogli nesmetano prolaziti kroz njega. Početak istrage, koji je bio najvažniji kako bi se devojčica pronašla živa. nije dao nikakve rezultate niti dokaze u kojem bi smeru uopšte istražitelji trebalo ići. Britanski Interpol raspisao je potragu i poslao na sve svoje podružnice.

Tokom 2013. britanski su policajci pokrenuli svoju istragu, pod nazivom Operacija Grange, te su rekli kako su otkrili 38 potencijalnih sumnjivaca. Te su godine objavili niz fotografija, kao i jednu neidentifikovanog sumnjivca čiji su identitet pokušali otkriti. Zbog njihovog napora, portugalska policija morala je iznova otvoriti svoju istragu.

Nedugo nakon toga ispitali su četiri sumnjivca, ali svi su pušteni svojim kućama. Britanski policajci i lično su došli u rezort kako bi pretražili svaki centimetar okoline. Ipak, ni to nije dalo rezultat.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.