SVI SA VIZIRIMA ZARAŽENI, NIKO KO JE NOSIO MASKU NEMA VIRUS: Neverovatni rezultati ispitivanja u Švajcarskoj
Zdravstveni zvaničnici u kantonu Graubunden koji su proučavali nedavnu zarazu među zaposlenima u jednom hotelu i otkrili su zabrinjavajući trend, Foto: Printscreen

koronavirus

SVI SA VIZIRIMA ZARAŽENI, NIKO KO JE NOSIO MASKU NEMA VIRUS: Neverovatni rezultati ispitivanja u Švajcarskoj

Nekoliko zaposlenih u hotelu bilo je pozitivno zajedno sa gostima

Objavljeno:

Nakon epidemije koronavirusa, gde su zaraženi samo oni koji nose plastične vizire, švajcarska vlada je rekla da su plastični štitnici neadekvatna zaštita i da ih treba nositi samo u kombinaciji sa maskom za lice.

Zdravstveni zvaničnici u kantonu Graubunden koji su proučavali nedavnu zarazu među zaposlenima u jednom hotelu i otkrili su zabrinjavajući trend - svi oni koji su bili zaraženi nosili su plastične vizire, dok su oni koji su izbegli infekciju nosili su maske za lice.

Nekoliko zaposlenih u hotelu bilo je pozitivno zajedno sa gostima.

Rudolf Leutold, šef kantonalnog zdravstvenog odeljenja u Graubundenu, rekao je da su štitnici za lice ono što povezuje sve zaražene.

„Pokazano je da su zaraženi samo oni zaposleni koji su imali plastične vizire. Među zaposlenima nije bilo niti jedne infekcije ako su nosili maske. "

foto: Printscreen

Leutold je za švajcarske novine rekao da je jedan gost hotela takođe zaražen: "Znamo da su gosta uslužili zaposleni koji su nosili plastične vizire."

U utorak su kantonalne zdravstvene vlasti u Graubundenu izašle sa saopštenjem protiv plastičnih štitnika za lice.

Kantonalna doktorka Marina Jamnicki rekla je da ne samo da su plastični štitnici za lice manje efikasni od maski za lice, već mogu kod onih koji ih nose stvoriti lažn osećaj sigurnosti.

Plastične štitnike za lice treba nositi u tandemu sa maskom za lice, kažu kantonalni organi.

Federalna služba za javno zdravstvo složila se u sredu, ukazujući na povećane infekcije među onima koji nose štit za lice.

Portparol Jan Hulman rekao je da "viziri ne služe kao alternativa higijenskim maskama. Viziri se mogu nositi sa maskama kako biste dodatno poboljšali sopstvenu zaštitu. "

Savezna vlada razmatra izmenu pravila kojima će ugostiteljski radnici zahtevati maske, mada će se obaveštenje objaviti samo na osnovu revizije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Thelocal.ch)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.