ITALIJANI PRETE SVOJIM GRAĐANIMA: Ukoliko zateknemo ljude bez maske, zatvorićemo BAROVE I PRODAVNICE
Vićenco De Luka zapretio građanima Italije, Foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI, Ilustracija

ZATVORIĆE BAROVE I PRODAVNICE

ITALIJANI PRETE SVOJIM GRAĐANIMA: Ukoliko zateknemo ljude bez maske, zatvorićemo BAROVE I PRODAVNICE

U Italiji se zatvaraju barovi i prodavnice u kojima se zateknu ljudi bez maske

Objavljeno:

Predsednik italijanske regije Kampanja Vićenco De Luka, zapretio je da ce u provinciji uvesti meru zatvaranja prodavnica, barova i drugih javnih ustanova, ukoliko zaposleni ili klijenti ne budu nosili zaštitne maske.

Nisam zabrinut već sam super zabrinut. U septembru kada počne nova školska godina rizikujemo da nam se zaraza koronavirusa vrati na veliko - rekao je De Luka na konferenciji za medije.

O putovanju vozovima, De Luka je rekao da sve transportne kompanije treba da se ugledaju na železnice koje zaustavljaju voz ukoliko nađu putnike koji ne nose zastitnu masku.

Osobe koje ne nose masku i koje ne poštuju mere zabrane su necivilizovani idioti, moramo ih izvrnuti javnom ruglu, dovode u opasnost zadravlje svih nas. Ako vlada otvori, kao sto je i normalno, međuregionalne železnicke veze, moramo insistirati na odgovrnom ponašanju građana, u protivnom bićemo prinuđeni da uvodimo oštre mere zabrane i ograničenja - rekao je De Luka.

Vincenco De Luka, predsednik južne regije Kampanja poznat je po svojim video porukama građanima u vreme karantina, a neke njegove poruke su doživele svetsku slavu, kao kada je zapretio da će na maturske zabave, zabranjene u vreme pandemije, poslati karabinjere sa bacačima plamena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.