BIL GEJTS OTKRIO NOVINU: Moraćete da primite vakcinu dvaput, starije osobe možda i tri puta
Vakcina će morati da se primi dva puta, Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

JEDNO VAKCINISANJE NEĆE BITI DOVOLJNO

BIL GEJTS OTKRIO NOVINU: Moraćete da primite vakcinu dvaput, starije osobe možda i tri puta

Trka za vakcinom protiv korona virusa i dalje traje, ali po svemu sudeći, jedno vakcinisanje neće biti dovoljno za zaštitu

Objavljeno:

Novinarka i voditeljka CBS-a pitala je Bila Gejtsa koliko doza vakcine će nam biti potrebno. Njegov odgovor je iznenadio:

"U ovom trenutku ne čini se da će ijedna od vakcina koje se prave biti dovoljne za zaštitu u jednoj dozi, To je bila nada na samom početku. Možda će nas vakcine koje kasnije budu napravljene pozitivno iznenaditi. Ali za sada, kako stvari stoje, ne. Kada je reč o starijim osobama, one će možda morati da prime i više od dve doze".

Gejts je pre desetak dana apelovao da lekovi za kovid-19 i potencijalna vakcina budu dostupni zemljama i ljudima kojima su najpotrebniji, a ne "onome ko više plati", rekavši da će oslanjanje na tržišne uslove produžiti smrtonosnu pandemiju.

Ako jednostavno dopustimo da lekovi i vakcina odu onome ko najviše plati, umesto ljudima i mestima gde su najpotrebniji, imaćemo dužu, nepravedniju i smrtonosniju pandemiju - rekao je osnivač Majkrosofta u video poruci objavljenoj tokom virtuelne konferencije na temu korona virusa koju je organizovalo Međunarodno društvo za borbu protiv AIDS-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.