ŠOKANTAN PREOKRET U ITALIJI: Lekari i pravnici tužili vladu: “Bolesnici ubijani intenzivnom negom i respiratorima”
Doktorka, Foto: EPA / MAURIZIO BRAMBATTI

strašno

ŠOKANTAN PREOKRET U ITALIJI: Lekari i pravnici tužili vladu: “Bolesnici ubijani intenzivnom negom i respiratorima”

“Pogrešni dijagnostički pristupi, neprimereni tretmani, zarazno zadržavanje i sigurnosne mjere koje su i danas na snazi

Objavljeno:

Istražitelj Paquale Bacco, zajedno s infektologom Giulio Tarro i sudijom Angelom Giorgiannijem, podneće tužbu protiv Vlade Evropskom sudu zbog mera preduzetih tokom pandemije, zajedno s infektologom Giulio Tarrom i sudijom Angelom Giorgiannijem izveštava dokumentarac.com a na osnovu članka u italijanskom mediju ilgiornale.it.

Medicinski istražitelj Paquale Bacco podneće žalbu državnom tužitelju u Rimu i apel Europskom sudu protiv mera koje je poduzela vlada Giuseppea Contea tokom vrhunca pandemije u Italiji. Tri stručnjaka učiniće to putem svoje “L’Eretico” koja već uključuje oko 2000lekarai pravnika.

Kako je objašnjeno u saopštenju za javnost , udruženje ističe niz aspekata lošeg upravljanja kriznim situacijama tijekom pandemije Covid-19 u Italiji, posebno s medicinsko-znanstvenog, epidemiološkog i pravnog stanovišta.

“Pogrešni dijagnostički pristupi, neprimereni tretmani, zarazno zadržavanje i sigurnosne mjere koje su i danas na snazi: za stručnjake Eretico, prava građana zaštićenih talijanskim Ustavom i međunarodnim pravom prekršena su“, pišu Tarro, Bacchus i Giorganni u napomeni.

“Ubijali smo ljude, a čak i ako je bilo u dobroj veri, jer smo bili suočeni s novom situacijom, ali u ICU-u je primenjen pogrešan tretman. Rečeno je da se ne koriste protuupalni lekovi koji su sada osnova nove terapije. Nije korišćen heparin i izvršena je duboka ventilacija respiratorima. Video sam baze pluća Covidovih pacijenata tokom obdukcije i potpuno su izgorela, jer je čisti kiseonik poslan pod određenim pritiskom stvorio prave opekotine. Prouzrokovana je tromboembolija jer kiseonik nije cirkulirao i jer su pluća bila začepljena. Lekari su sledili vladine smernice koristeći potpuno pogrešan protokol lečenja (op.p. Svjetske zdravstvene organizacije WHO). Bilo je to poput lečenja dijabetičara šećerom. ” izjavio je Pasquale Bacco za IlGiornale.it.

To nije sve. U optužbi, u prigovoru, stoji i problem oko upotrebe zaštitnih maski, “za koje Ministarstvo zdravlja i samo predviđa moguće neželjene posledice po zdravlje (op. p. nuspojave) “, te primena vakcine.

Pravni odbor udruge “L’Eretico” već je pripremio obrazac koji građani mogu upotrebiti, odnosno da zatraže od svog poslodavca (ili upravitelja škole, u slučaju škola) “da preuzme građansku i krivičnu odgovornost za bilo koje štetne posledice po zdravlje koje proizlaze iz upotrebe tih proizvoda.”

Sličan obrazac pripremljen je za preuzimanje odgovornosti doktora ili pedijatra, a prema slobodnom izboru pacijenta (i ASL prema lekaru) za kojega se administrira obvezna vakcina . Pacijentov informirani pristanak po zakonu podrazumijeva da lekar mora navesti sve moguće štetne posledice po zdravlje, odnosno neželjene reakcije koje mogu proizaći iz lečenja kako bi pacijent mogao odlučiti hoće li prihvatiti lečenje ili ne i njegove moguće štete “, pišu saradnici. Obrasci su objavljeni na web mestu udruženja i “moguće ih je besplatno preuzeti“, kako kaže Bacchus.

“Najgora stvar – zaključio je mrtvozornik – je da se za smrti (op. p. prouzročene pogrešnim protokolima lečenja covid-19 ) niko nije ispričao (op. p. niti za isto preuzeo odgovornost). Sada se uzima u obzir to da su primenjene pogrešne terapije, ali niko još nije rekao ‘Nismo bili u pravu‘”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/IL Giornale.it)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.