SVI DETALJI O VAKCINI PROTIV KORONE! Prozvođač je "AstraZeneka", potpisani ugovori sa mnogim zemljama!
vakcina, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ DIEGO AZUBEL

LEPo

SVI DETALJI O VAKCINI PROTIV KORONE! Prozvođač je "AstraZeneka", potpisani ugovori sa mnogim zemljama!

AstraZeneka“ proizvodiće u Rusiji oksfordsku vakcinu protiv virusa korona

Objavljeno:

Ruska farmaceutska kompanija „R-farm“ u dogovoru sa britansko-švedskom multinacionalnom farmaceutskom i biotehnološkom kompanijom „AstraZeneka“ proizvodiće u Rusiji oksfordsku vakcinu protiv virusa korona, saopštio je predsednika upravnog odbora i osnivač „R-farma“ Aleksej Repik.

„Ovu nameru smo ozvaničili potpisanim ugovorom u oblasti proizvodnje i isporuka vakcine, koju su razvili 'AstraZeneka' i Univerzitet u Oksfordu, koristeći tehnološke mogućnosti 'R-farma' za realizaciju projekta“, rekao je Repik za „Rusiju 24“.

Prema njegovim rečima, „R-farm“ će biti svojevrstan centar odakle će se isporučivati vakcine u mnoge zemlje – na Bliski istok, u jugoistočnu Aziju, Evropu i zemlje ZND, dakle u 30 do 50 zemalja.

„Naravno, Rusija nam je uvek glavni prioritet“, naglasio je Repik.

U Velikoj Britaniji vakcinu protiv virusa korona prave dva naučna centra – Univerzitet u Oksfordu i Imperijal koledž u Londonu. U Oksfordu su testiranja vakcine na ljudima započela 23. aprila, a partner u istraživanjima je farmaceutska kompanija „AstraZ)eneka“.

Ruska kompanija „R-farm“ specijalizovana je za razvoj, proizvodnju i komercijalizaciju visokotehnoloških lekova, laboratorijske opreme i medicinske tehnologije. Svoju delatnost obavlja na teritoriji Rusije, ali u zemljama ZND, SAD, Nemačkoj i Japanu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.