CEO ŽIVOT JE ŽELELA DA SKAČE PADOBRANOM: ZAVRŠILA je srednju školu, skočila i POGINULA! (VIDEO)
Skok koji se tragično završio, Foto: Ilustracija, EPA-EFE7ROLEX DELA PENA

jeza!

CEO ŽIVOT JE ŽELELA DA SKAČE PADOBRANOM: ZAVRŠILA je srednju školu, skočila i POGINULA! (VIDEO)

Šerif je dodao da je Esposito bio iskusan skakač padobranom i radnik firme tvrtke Skajdajv Atlanta.

Objavljeno:

Džena Triplikata (18) nije bila osoba koja voli uzbuđenja, ali je nakon završetka srednje škola odlučila da isproba nešto drugačije, odlučila se na prvi skok padobranom u životu.

I to je završilo tragično. Protekle nedelje, nakon što je nešto pošlo po zlu prilikom skoka, poginula je zajedno sa svojim iskusnim instruktorom. Nesreća se dogodila u Atlanti, glavnom gradu savezne države Džordžija. Dženini roditelji gledali su sa tla, videli su da se padobran vrti u vazduhu i da nešto nije u redu. Tek kasnije su saznali da je reč o njihovoj ćerki.

“Toliko smo se radovali razgovoru s njom nakon što sleti na tlo, toliko smo hteli da čujemo njene doživljaje”, prepričava njezin otac Džoi Triplikata prenosi CNN.

“Osećam se kao da smo pokradeni, da smo pokradeni za ostatak života, to je toliko bolno”, dodao je.

Šerif iz okruga Upson, Dan Kilgore, obznanio je javnosti da su tinejdžerka iz Njunana i 35-godišnji instruktor Nik Esposito umrli na licu mesta.

“Nedugo nakon izlaska iz aviona, primarni padobran se nije otvorio kako treba i došlo je do nekontroliranog vrtenja. Padobran se otvorio na vrlo maloj visini, zapravo, nije se uopšte otvorio do kraja”, kazao je Kilgore.

Šerif je dodao da je Esposito bio iskusan skakač padobranom i radnik firme tvrtke Skajdajv Atlanta.

Koliko se retko zapravo događaju ovakve tragedije pokazuju brojke. U 2019. godini SAD beleži 15 smrtnih slučajeva povezanih s padobranstvom od ukupno 3,3 miliona skokova, podaci su Udruženja padobranaca SAD-a. Skakanje u tandemu – ono što je preminula Triplikata pokušala, još je sigurnije.

Beleži se jedan smrtni slučaj na 500.000 skokova u tandemu u proteklih deset godina, navodi isti izvor.

Roditelji su preminulu Dženu opisali kao atipičnu tinejdžerku. Kazali su da je bila “posebna” te da im nikada nije pravila probleme. Porodica je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi sakupila novac za sahranu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.