POSLE ČETIRI DANA Završeno saslušanje Tačija u Hagu, ni reči o "Žutoj kući"
Hašim Tači, Foto: Beta

ovako stoje stvari

POSLE ČETIRI DANA Završeno saslušanje Tačija u Hagu, ni reči o "Žutoj kući"

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu,

Objavljeno:

"Nakon što sam završio sa svedočenjem, veoma sam zadovoljan što sam četiri dana zaredom imao priliku da dam objašnjenja o svim pitanjima koja se tiču moje aktivnosti tokom rata i mojih napora za mir i napredak", rekao je Tači, prenosi Kosovo onlajn.

Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo je 24. juna optužnicu, koja je sudu podneta dva meseca ranije, kojom se Tači, kao i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

"Sada je na tužiocu i sudiji da presude o mom svedočenju. Verujem da ću imati pravedno i nepristrasno suđenje o onome što sam svedočio. Da nisam počinio nijedan zločin i da je rat OVK bio pravedan rat za slobodu Kosova ", rekao je on.

Tači najavio odlazak u Hag na saslušanje, u Specijalnom tužilaštvu nisu želeli da potvrde

Bivši komandant OVK angažovao nekadašnjeg tužioca Haškog tribunala kao branioca

Na pitanje novinara da li ga je tužilac pitao u vezi sa navodima Dika Martija o "Žutoj kući", Tači je rekao da nije bio upitan o tome.

"Večeras nemam pravo da govorim o bilo kakvim informacijama koje se tiču mog svedočenja koje je trajalo četiri dana. Međutim, u vezi s vašim pitanjem, mogu potvrditi da me ni u jednom slučaju nisu pitali o tvrdnjama Dika Martija", rekao je Tači.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.