SPEKTAKULARNO HAPŠENJE GUVERNERA HABAROVSKA: Maskirani agenti ga prebacili u Moskvu, preti mu doživotna (VIDEO)
Sergej Furgal, Foto: Youtube/Printscreen/Следственный комитет Российской Федерации

NEVEROVATNA AKCIJA

SPEKTAKULARNO HAPŠENJE GUVERNERA HABAROVSKA: Maskirani agenti ga prebacili u Moskvu, preti mu doživotna (VIDEO)

Furgal se smatra "organizatorom pokušaja ubistava i ubistava određenog broja poslovnih ljudi" 2004. i 2005. godine, navodi se u izjavi koju je danas objavio Istražni komitet Rusije

Objavljeno:

Guverner Habarovska, ruske istočne regije, Sergej Furgal, uhapšen je pod sumnjom da je kriv za organizaciju ubistava niza preduzetnika pre otprilike 15 godina.

Furgal se smatra "organizatorom pokušaja ubistava i ubistava određenog broja poslovnih ljudi" 2004. i 2005. godine, navodi se u izjavi koju je danas objavio Istražni komitet Rusije.

Četiri člana organizovane kriminalne grupe s kojima je Furgal prethodno povezan, bili su ranije osuđeni zbog svojih uloga u ubistvima počinjenim u Habarovsku i susednoj regiji Amuru.

Furgala je grupa maskiranih agenata privela ispred njegove kuće.

Slike s mesta događaja prikazuju Furgala u odelu, dok ga naoružani agenti izvlače iz crnog "SUV leksusa" i ubacuju u kombi. On je prevezen u Moskvu radi daljih istražnih radnji.

Pretpostavlja se da će Furgal biti i zvanično optužen, a sud će odlučiti da li će ostati u pritvoru. Ukoliko tužioci dokažu da je kriv, očekuje ga doživotni zatvor.

Furgal je kao pripadnik Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) pobedio na izborima 2018. godine protiv Ujedinjene Rusije koja podržava predsednika Vladimira Putina. Iako i LDPR podržava Putina, Furgalova pobeda se protumačila kao udarac vladajućoj stranci koja u svojoj šaci čvrsto drži ruske regije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.