SRBIJA, SLOVENIJA I HRVATSKA SU U PROBLEMU: Ovaj hrvatski stručnjak je upravo izdao važno upozorenje
Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje (HZJZ) Krunoslav Capak, Foto: Printscreen/youtube/24sata

OCENIO

SRBIJA, SLOVENIJA I HRVATSKA SU U PROBLEMU: Ovaj hrvatski stručnjak je upravo izdao važno upozorenje

U Hrvatskoj je, kazao je, sve ponovo počelo kada je virus importovan iz, kako tvrdi, BiH I Srbije, a kasnije su, kaže, krenula I porodična okupljanja

Objavljeno: 10:42h

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je danas da je u svim zemljama Evrope, koje su popustile zašitne mere, došlo do povećanja broja zaraženih.

Capak je gostujući na hrvatskom Javnom servisu rekao da su Slovenija, Srbija I BiH debelo u crvenom I da je problem, kako je kazao, nastao jer Slovenci ne mogu da kontrolišu ko im dolazi iz Hrvatske, a ko je iz BiH i Srbije proputovao kroz Hrvatsku što je uticalo na širenje zaraze u toj zemlji.

U Hrvatskoj je, kazao je, sve ponovo počelo kada je virus importovan iz, kako tvrdi, BiH I Srbije, a kasnije su, kaže, krenula I porodična okupljanja.

Imamo dva venčanja na kojima je veliki broj obolelih, rekao je Capak I dodao da je Štab civilne zaštite propisao mere o ponašanju na takvim događajima.

Te mere, dodao je, nisu poštovane, a kada se najave restrikcije to nikada ne završi dobro, već se stvaraju revolti.

Čim smo rekli da ćemo smanjiti broj gostiju na svadbama, dobio sam stotine mejlova ljutitih mladi I organizatora tih događaja sa protestima, kazao je Capak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.