Ambasador u Parizu: Nema podataka da među mrtvima ima Srba!
Foto: AP

Nema poginulih Srba

Ambasador u Parizu: Nema podataka da među mrtvima ima Srba!

- Francuske vlasti još nisu objavile podatke o identitetu poginulih i povređenih u ovom strašnom terorističkom napadu. Očekujemo da ćemo prve podatke saznati tek popodne - rekao je ambasador Srbije Rajko Ristić
Objavljeno: 08:55h

Ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić kaže da još nema preciznih podataka o poginulima i povređenim u terorističkom napadu u Nici, kao ni podataka o njihovoj nacionalnosti.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

- Ambasada (Srbije) je u stalnom kontaktu sa francuskim organima. Prema dosadašnjim podacima među povređenima i nastradalima nema srpskih državljana, ali ti podaci nisu konačni. Identifikacija je u toku. Nadamo se da će tako i ostati - kazao je Ristić za RTS.

On je kazao da ambasadi Srbije do sada nije prijavljen nijedan slučaj nestanka državljana Srbije.

foto: AP

On je dodao da je cela Francuska u šoku nakon terorističkog napada u Nici, da je momenat napada pažljivo odabran i da je to udar na francusku demokratiju i Francusku.

- Momenat je vrlo pažljivo odabran, da bi se postigao što razorniji psihološki momenat u toku proslave nacionalnog praznika. To je udar na francusku demokratiju i na Francusku. Cela Francuska je u šoku - rekao je Ristić za RTS.

foto: AP

Ambasador je dodao da je odmah sazvan krizni štab u Jelisejskoj palati i doneta je odluka da se vanredno stanje produži za još tri meseca.

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.