ZAPREPAŠĆUJUĆI PODATAK O KORONI STIŽE IZ FRANCUSKE: Ovo je provereno, o čemu je reč?
FRANCUSKA, Foto: EPA/Julien de Rosa, Ilustracija

STATISTIKA

ZAPREPAŠĆUJUĆI PODATAK O KORONI STIŽE IZ FRANCUSKE: Ovo je provereno, o čemu je reč?

Otkrića agencije INSEE pokazuju da epidemija nesrazmerno utiče na crne imigrante u zemlji i na pripadnike drugih manjinskih grupa

Objavljeno:

Stope smrtnosti među imigrantima iz subsaharske Afrike udvostručile su se u Francuskoj i utrostručile se u regionu Pariza u jeku francuske epidemije korona virusa, pokazalo je istraživanje francuske agencije za statistiku.

Otkrića agencije INSEE pokazuju da epidemija nesrazmerno utiče na crne imigrante u zemlji i na pripadnike drugih manjinskih grupa, preneo je sinoć AP.

Studija je prva u Francuskoj koja je unakrsno ispitivala smrtne slučajeve do kojih je došlo u martu i aprilu, kada su odeljenja intenzivne nege zatrpana pacijentima sa kovid-19, sa regionima porekla ljudi koji su umrli.

Naglašavajući dramatično povećanje broja umrlih imigranata rođenih u Africi i Aziji, istraživanje pomaže da se popune neke praznine u razumevanju manjinskih zajednica u Francuskoj.

Studija sugeriše da su afrički imigranti bili više izloženi infekciji jer žive u smeštaju sa više osoba, više koriste javni prevoz za posao i verovatnije su među ključnim radnicima koji su nastavili da rade na svojim radnim mestima kada su drugi mogli da obavljaj posao od kuće tokom dvomesečnog zatvaranja Francuske.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.