ROMAN JE SIN PUTINOVOG BRATA IGORA! Malo ko zna za njega, a uopšte nije naivan! Ovaj njegov potez sve menja
Roman Putin, Foto: Vikipedija

bratovljevim stopama

ROMAN JE SIN PUTINOVOG BRATA IGORA! Malo ko zna za njega, a uopšte nije naivan! Ovaj njegov potez sve menja

Zanimljivo!

Objavljeno:

Bratanac ruskog predsednika Roman Putin osnovao je partiju Narod protiv korupcije. Na osnivačkom kongresu održanom u nedelju, Roman Putin je izabran za predsednika, a mandat će mu trajati pet godina. Glavni zadatak nove partije, po rečima njenog prvog čoveka, jeste da se pripremi za regionalne izbore, a potom će nastojati da izbore mesto i u ruskoj Dumi. Kazao je i da će jedan od prioriteta aktivnosti biti kontrola korišćenja budžetskih sredstava, jer su minulih godina zabeležene velike zloupotrebe budžetskih dotacija.

Inače, Roman je sin Putinovog brata od strica Igora. Interesantno je da je pre samo četiri meseca, u martu, Roman Putin najavio novinarima da će osnovati partiju koja bi štitila interese preduzetnika. Tada je kazao i da o svojim političkim planovima nije razgovarao sa predsednikom Putinom. Sasvim neočekivano Roman Putin je 21. juna postao član partije Narod protiv korupcije, a ubrzo i njen predsednik.

Ova partija osnovana je 2014. godine, a navodno ima oko četiri hiljade aktivnih članova.

Koliko će partija Putinovog bratanca doprineti borbi sa korupcijom tek će se videti, ali je stara ocena ruskog predsednika Vladimira Putina da je korupcija za Rusiju opasnija od NATO, aktuelna i danas. Borbu protiv korupcije vodili su i Putin i Dmitrij Medvedev dok je bio predsednik, a kasnije i premijer. Činovnike, međutim, ni zatvorske kazne ne mogu da urazume.

Vlasti Rusije su počele da hapse i "velike ribe", pa je ministar ekonomskog razvoja Aleksej Uljukajev bio ne samo smenjen nego i uhapšen i osuđen. Potom je zbog ucene bio uhapšen zamenik gubernatora Kemerovske oblasti Aleksej Ivanov. Bila je uhapšena i grupa rukovodilaca istražnog komiteta Moskve zbog zloupotrebe položaja. U zatvoru je zbog mita i bivši gubernator Kirovske oblasti Nikita Belih.

Spisak onih koji su zbog korupcije u zatvoru je dugačak i stalno se "obnavlja". Ali, vlasti kažu da će pojačavati kontrole i zakonsku proceduru koja će doprineti da se krađa državnog novca svede na minimum i da činovnici shvate da im se ne isplati da uzimaju mito.

POZNATI PREDUZETNIK

NA partijskom sajtu Roman Putin je predstavljen kao uspešni preduzetnik koji ima iskustva u "političkim i društvenim aktivnostima". Radio je u FSB, naslednici KGB, a potom je bio u savetu direktora četiri banke i svima je bila oduzeta licenca za rad zbog kršenja zakona. Od 2012. do 2013. bio je na dobrovoljnoj osnovi savetnik gubernatora Novosibirske oblasti. Vlasnik je nekoliko kompanija i na čelu je Fonda Federacije tekvandoa Rusije. Vlasnik je i kompanije "Putin konsalting", a istovremeno je i direktor kompanije "Zvezda oil" koja se bavi naftnim derivatima, kao i transportne kompanije "Rusjugeksport".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.