NAJMOĆNIJA ŽENA NA SVETU UPRAVO UPOZORILA SVE: Ono što nam sledi je DUBINSKA PROMENA
Kristin Lagard, Foto: Printscreen

ZABRINUTA

NAJMOĆNIJA ŽENA NA SVETU UPRAVO UPOZORILA SVE: Ono što nam sledi je DUBINSKA PROMENA

Ova kriza će dovesti do ubrzanja transformacije evropskih ekonomija, a ta transformacija je već "latentno prisutna", rekla je Lagardova tokom video konferencije o ekonomiji francuskog regiona Eks-an-Sen, odžanoj u Parizu

Objavljeno:

Ekonomska kriza izazvana pandemijom korona virusa ''dubinski će promeniti'' svetsku ekonomiju, koja će se sada više orijentisati ka ekologiji i numerizaciji, a Evropa će te promene dočekati u "odličnoj poziciji", ocenila je direktorka Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard.

Ova kriza će dovesti do ubrzanja transformacije evropskih ekonomija, a ta transformacija je već "latentno prisutna", rekla je Lagardova tokom video konferencije o ekonomiji francuskog regiona Eks-an-Sen, odžanoj u Parizu.

"Kada je reč o proizvodnji, tržištu, zaposlenju, ono što trenutno proživljavamo verovatno će dovesti do evoluiranja ka jednom održivijem načinu življenja, koji će biti više ekološki", rekla je Kristin Lagard.

Kako prenosi pariski "Figaro", Lagardova se posebno osvrnula na rad na daljinu, koji će, kako je ocenila, "transformisati način funkcionisanja svih zaposlenih", barem kada je reč o razvijenim zemljama.

Takođe je ocenila da će doći da značajnog porasta korišćenja numeričkih tehnologija i robotizacije u industriji.

Suočena sa takvim transformacijama, Evropa je u odličnoj poziciji da ih prihvati, dodala je Lagardova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.