PROTEST ISPRED ŽARIŠTA KORONA VIRUSA Demonstranti u Nemačkoj blokirali prilaz fabrici mesnih proizvoda zbog ovoga
Protest, ilustracija, Foto: Profimedia

nezadovoljni

PROTEST ISPRED ŽARIŠTA KORONA VIRUSA Demonstranti u Nemačkoj blokirali prilaz fabrici mesnih proizvoda zbog ovoga

Premijer Bavarske Markus Šeder zatražio je izmenu pristupa unutar prehrambene industrije i okretanje manjim stočarskim farmama i održivijoj poljoprivredi

Objavljeno: 00:03h

Demonstranti su danas blokirali prilaz fabrici mesnih proizvoda Tenis u mestu Reda-Vajdenbruk, koja je poslednjih nedelja na meti kritika zbog nehumanih uslova u kojima rade radnici sa istoka Evrope, što je dovelo do izbijanju korona virusa u tom regionu.

"Zatvorite industriju životinja" i "Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu", neki su od transparenata koje su nosili aktivisti, koji su se popeli na krov fabrike.

Isprd zgrade je protestovalo stotinak osoba, prenosi Hina.

Na protest je pozvao savez "Zajednički protiv industrije životinja" koji je ranije zatražio trajno zatvaranje najveće evropske klanice i pogona za preradu mesa.

Ovaj pogon zatvoren je već nekoliko nedelja, nakon što je u njemu nastalo novo žarište korona virusa, uglavnom među radnicima iz istočne Evrope.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih u okrugu Geteršloh, gde se nalazi fabrika Tenis, ponovno su uvedene posebne mere, a stotine radnika klanice je u karantinu.

Ovaj slučaj je ponovo je pokrenuo rasprave o uslovima rada u nemačkoj mesnoj industriji gde se u velikom broju i uz slabije plate zapošljavaju mesari iz istočne Europe, pretežno iz Rumunije i Poljske.

Premijer Bavarske Markus Šeder zatražio je izmenu pristupa unutar prehrambene industrije i okretanje manjim stočarskim farmama i održivijoj poljoprivredi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.