CEO SVET JE ČEKAO SAOPŠTENJE KINEZA O NOVOM VIRUSU: Sada je konačno sve poznato
Koronavirus / Ilustracija, Foto: Profimedia

OGLASILI SE

CEO SVET JE ČEKAO SAOPŠTENJE KINEZA O NOVOM VIRUSU: Sada je konačno sve poznato

Studija grupe kineskih naučnika objavljena je ove nedelje u SAD, a u njoj se upozorava na to da je taj navodno novi soj virusa svinjskog gripa postao zarazniji po ljude i da stoga ima potencijal da izazove pandemiju

Objavljeno:

Kinesko ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da soj svinjskog gripa poznat pod nazivom "G4" nije nov i ne dovodi do lakšeg zaražavanja i oboljevanja ljudi ili životinja čime opovrgava nalaze jedne nedavno objavljene studije.

Studija grupe kineskih naučnika objavljena je ove nedelje u SAD, a u njoj se upozorava na to da je taj navodno novi soj virusa svinjskog gripa postao zarazniji po ljude i da stoga ima potencijal da izazove pandemiju.

Međutim, kinesko ministarstvo je istaklo da je studija u medijima interpretirana na "preteran i nečinjeničan način", navodi Rojters.

Prema zaključcima ministarstva, donetim posle jednog stručnog seminara o uticaju soja "G4" na svinjogojstvo i javno zdravlje, uzorak na kojem se studija zasniva premali je da bi bio reprezentativan, a u njoj nisu pruženi ni adekvatni dokazi da je taj soj virusa postao dominantan kod svinja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.