IZAŠLA ŠOKANTNA KNJIGA: Ljudi, pazite se, MELANIJA NIJE ONO ŠTO SE SVIMA ČINI, reč je o veoma OPASNOJ ŽENI!
Porodica Tramp, Foto: Profimedia

opasni navodi

IZAŠLA ŠOKANTNA KNJIGA: Ljudi, pazite se, MELANIJA NIJE ONO ŠTO SE SVIMA ČINI, reč je o veoma OPASNOJ ŽENI!

Melanija se drži po strani, ali je veoma uticajna. Ona nije od onih koji će reći koga treba zaposliti ili kome treba uručiti otkaz, ali jasno daje do znanja kakvo je njeno mišljenje.

Objavljeno: 04.07.2020. 13:52h
  • 1

Knjiga “The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump” novinarke Meri Džordan otkriva nove detalje iz života Melanije Tramp koji američku prvu damu prikazuju u dosad neviđenom svetlu. Džordan tvrdi kako je Melanija puno sličnija Trampu nego što mnogi misle i kako oboje imaju slične ciljeve, ali i kako je zanosna Slovenka trenutak Trampove pobjede na predsedničkim izborima iskoristila u svoju korist.

Kad je nakon Trampove pobjede Melanija Tramp odlučila još neko vreme ostati u  Njujorku prva dama je svoju odluku obrazložila kako ne želi remetiti život svojem tad 10-godišnjem sinu Barronu te ga upisivati u novu školu usred školske godine.

Njenaodluka da sačeka s preseljenjem u Belu kuću imala je smisla, no nova knjiga reporterke Washington Posta otkriva detalje iz života predsedničkog para. Jordan tvrdi kako je Melania tu situaciju iskoristila za pregovore oko predbračnog ugovora koji je potpisala pre udaje za Donalda Trampa.

- Tramp je pobedio na izborima 2016., početkom 2017. bila je inauguracija, a sredinom 2018. posmatračii u Beloj kući primetili su promenu u raspoloženju prve dame. Predsednički bračni par je već tad dogovorio novi bračni sporazum, kakav je odgovarao Melaniji. Dok je čitav svet nagađao zašto supruga novoizabranog predsjednika odbija preseljenje u Bijelu kuću, Melanija je donosila odluke koje su izazivale razne spekulacije. Umesto da sluša iskusne političke savetnike, ona donosi odluke sledeći vlastita uverenja - navodi se.

foto: EPA/CHRIS KLEPONIS

U vrme dok je ona bila u Njujorku, njena usvojena ćerka i Trampova miljenica Ivanka postavljena je za savetnicu američkog predsednika. Upravo tokom tog perioda proračuni koji su trebali biti namenjeni za delatnike Ureda prve dame usmereni su u Zapadno krilo i prema Ivanki koja je navodno vršila pritisak na oca da preimenuje Ured prve dame u Ured prve porodice.

Prema izvorima bliskim porodice, a prema pisanju Meri Džordan, Melanija Tramp takvo što nije dopustila već je odlučila je postaviti čvrste granice sa svojom ćerkom koja se previše opustila u Beloj kući.

- Ivanka se počela ponašati kao da je Bijela kuća njen dom, a Melaniji se to nije ni najmanje svidelo. Kad su se ona i Beron napokon uselili, blokirala je sve Ivankine želje - napisala je Mary Jordan.

Melanija je želela vreme za sebe, kako bi razbistrila misli i odmakla se od svega što se zbivalo u to vreme, ali i da izmijeni finansijski ugovor koji je imala s Trampom, nazvavši to “brigom o Beronu”, otkriva knjiga. Predsednik je trebao prvu damu pored sebe, a ona je to iskoristila kao prednost za prepravljanje predbračnog ugovora i osiguravanje Beronove budućnosti.

Željela je imati napismeno da će njezin sin imati iste finansijske mogućnosti i nasedstvo kao i troje Trampove starije dece: Don Jr., Eric i Ivanka. Melanija se pobrinula i da Beron ima dvojno državljanstvo, američko i slovenačkoo, što će mu omogućiti da radi u Evropi za Trampovu organizaciju kad za to dođe vreme.

Američke porezne obveznike je stajalo više od 20 milijuna dolara dodatno osiguranje za Melaniju i Berona tijekom prvih šest meseci 2017., dok su živjeli u New Yorku u troetažnom apartmanu u Trump Toweru na Petoj aveniji, jednoj od najužurbanijih ulica toga grada. Uz to, Melanija je u tom razdoblju 21 put letela između New Yorka, Washingtona i Floride u avionima Er Forsa, što je stajalo više od 675.000 dolara.

foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

- Majka iz Njujorka, poznata po slanju tekstova napunjenih emojijima, sad je pozvana da drži govore širom zemlje. Godinama su ona i suprug imali telohranitelja, ali sad su je 24 sata dnevno štitili agenti tajne službe. Oduvek je neko stajao na straži ispred njenih vrata, a brinulo ju je veliko neprijateljstvo prema suprugu - navodi autorka.

Naime, u prvotnom predbračnom ugovoru Tramp nije bio nešto darežljiv, prema nekim spekulacijama, Melanija bi u slučaju razvoda dobila 50 miliona dolara i verojatno neku od Trampovih nekretnina, plus godišnju alimentaciju te skrbništvo i potporu za sina Barrona. No činjenica da je u braku s Trampom duže od njenih prethodnica dala joj je za pravo da se bori za ono što joj pripada.

Sam Tramp u više je navrata u javnosti isticao važnost predbračnog ugovora. Ima iskustva, bio je prije Melanije u dva braka, s Ivanom Tramp i Marlom Mejpls. S iskustvom kakvo ima, Tramp je dobro osigurao svoje interese predbračnim ugovorom s Melanijom. Znala je da je kao prva dama dobila na pregovaračkoj težini.

- Trampovi prijatelji vršili su pritisak na Trampa da mu se što prije pridruži u Beloj kući znajući da ona ima smirujući učinak na eksplozivnog i nepredvidivog Trampa. Knjiga od 286 stranica posvećena je u potpunosti Slovenki. Knjiga ima više od 100 intervjua s ljudima iz Melanijinog okruženja.

- Oboje su fanatični kreatori svoje povijesti - navodi Džordan.

Koliko ima uticaja dokazala je i činjenica kad je izdala osuđujuću izjavu u vezi zamenice savjetnice za nacionalnu sigurnost Miru Rikardel, što je na kraju rezultiralo njenim otkazom. Ljudi koji rade u Zapadnom krilu kažu da su čuli kako Tramp kritikuje sinove Don Jr.-a i Erika, pa čak i kćer Ivanku, ali niko se nije mogao setiti da je čuo da kaže bilo što negativno o Melaniji.

Cenio je to da se nije hvalila svojim uticajem. U Beloj kući Tramp je osećao da je okružen ljudima koji neprestano vape za boljom pozicijom i koji su fokusirani na lični interes pa je Melanijinu odanost puno više cenio nego prije.

Šon Spajser, prvi predsednikov direktor za komunikacije, ovako je objasnio: “Melanija je vrlo zakulisna, ali neverojatno uticajna. Ona nije osoba koja bi mogla reći: ‘Zaposli ovu osobu, otpusti ovu osobu’. Ali ona daje do znanja predsedniku što misli, a on vrlo ozbiljno shvata njene stavove”. On se prisetio telefonskog razgovora koji je vodio s Trampom nakon odlaska iz Bele kuće. On  je nešto komentarisao, a Tramp je odgovorio: “Znaš štoa? Melanija kaže isto. U pravu si”.

- Melania se nije bavila mnogim pitanjima, ali kad je nešto izgovorila, to bi imalo veliku težinu - navodi Spicer.

A da joj korona virus nije poremetio planove, predvodila bi skupljanje sredstava za nadolazeću predsedničku kampanju.

- Rekla je ljudima da želi ponovo pobediti na izborima - piše Džordan, koja dalje navodi kako su ona i Tramp gotovo pa isti.

- Ona je jako slična suprugu - tvrdi Pulicerom nagrađivana Džordan, koja je 2003. intervjuisala Melaniju. Razgovor je bio posvećen Melanijinom odrastanju u Sloveniji.

Reporterka Washington Posta je zaključila da je Melanija Tramp jednako posvećena stvaranju mita o sebi kao i njen suprug. Ne smeta joj kad je predstavljaju da je mlađa nego što jeste, tvrdi da nije bila na plastičnoj operaciji, iako troje fotografa koji su radili s njom kažu da su videli ožiljke. Upisala je težak fakultet arhitekture na  Univerzitetu u Ljubljani, ali nikad ga nije završila, iako tvrdi da ima diplomu. Uz to, postoje sumnje da Melanija, kao što tvrdi, zna tečno četiri ili pet jezika.

- Fotografi koji su s njom godinama radili, uključujući i one rodom iz Italije, Francuske i Nemačke, rekli su mi da je nikad nisu čuli da na tim jezicima izgovara više od nekoliko reči - tvrdi Jordan, koja smatra da prva dama govori dva jezika - maternji slovenski i engleski. Kad je upoznala Trampa, predstavila se kao supermodel,  ali to je bilo daleko od istine.  Džordan je pronašla i dokaz o tome kako se predsednički par upoznao. Tramp ju je ugledao u noćnom klubu tokom Nedelje mode 1998., gde je bila s jednim poznatijim modelom.

Pogled mu je bio fiksiran samo na nju, ali ona je odbila dati mu svoj broj. Više izvora, uključujući i nemačkog modnog agenta za kojega je Melanija te godine radila, tvrdi da se već tad pričalo da je Melanija u vezi s Trampom. Kako se sve više probijala u životu, tako je brisala ljude iz svojega života. Bivša prijateljica iz Slovenije tvrdi kako joj se Melanija više nikad nije javila, a isto su potvrdili i njeni bliksi prijatelje iz Njujorka.

- Iskoristila bi priliku i u to uložila veliki trud. Zatim bi nastavila dalje, bez osvrtanja - piše Džordan u svojoj knjizi čija je premijera bila u utorak, 16. lipnja.

- Oboje su jako ambiciozni solo igrači, koji cene lojalnost više od svega. Ni Tramp, koji je stalno u javnosti, ni jako povučena Melanija nikad nisu imali bliskih prijatelja. Taj instinkt osamljenika prati ih u braku. Imaju odvojene kupaonice u Bijeloj kući i kad god putuju, često su skupa u istoj zgradi, ali ne i u istoj sobi. U biti, mislim da je ona povučena osoba kojoj je trebalo puno vremena da se prilagodi javnom životu - navodi autorica knjige.

foto: Profimedia

Prema izvorima novinarke, Tramp i Melanija se uprkos svemu jako vole. Melanija je od početka podržavala Trampa u njegovim političkim ambicijama. Ona je bila ta koja ga je nagovorila da se kandiduje za predsednika.

- Znaš, Donalde, prestani da govoriš o ulasku u predsedničku trku i uradi to. Ako se kandidiraš, ti ćeš pobediti - ispričao je Rodžer Stoun, Trampov politički mentor.

Inače, Stoun je osuđen na 40 meseci zatvora, između ostalog, zbog toga što je nagovarao svedoke da lažu u istrazi specijalnog istražitelja Roberta S. Milera, koji je istraživao ruski uticaj na Trampovu predsedničku kampanju.

- Ona mu je bila glavna podrška. Njeno mišljenje mu je važno. Ona bi uvek imala neki komentar. U kampanji ona je bila prva koju bi zvao nakon svakog predizbornog skupa. Ona bira kad želi govoriti, ali kad to učini, predsednik posluša. Apsolutno se savetuje oko kadrovskih pitanja - ističe Kris Kristi, guverner Nju Džersija.

S vremenom je onima koji rade u Zapadnom krilu postalo jasno da Tramp daje veliki značaj onima koje Melanija voli. Kako je jedan bivši dužnosnik Biele kuće rekao: “Ljudi prilaze Melaniji na vlastiti rizik i taj se rizik plaća glavom. Ne šalim se. Bivši si ako te ne voli”.

Melanijino mišljenje bilo je ključno i prilikom donošenja odluke da Tramp uđe u kampanju s Majkom Pensom. Nakon što su proveli vikend družeći se s Pensom i njegovom suprugom Karen, Melanija je bila uverena da je on najbolji izbor.

Za njega je bila uverena da će biti zadovoljan pozicijom drugog čoveka i neće se boriti za prvo mesto, što nije bila sigurna za drugu dvojicu.

Portparolka Melanije Tramp demantiovala je navode iz knjige navodeći da se radi o pogrešnim informacijama i da knjiga ne spada u publicistiku, nego u fikciju.

Bonus video:

(Espreso.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media