"PREVIŠE SLIČNOSTI" Operski pevač toliko liči na Si Đinpinga da je zbog toga stalno na METI KINESKIH VLASTI! (FOTO)
Liu Kećinga i Si Đinping, Foto: DOUY IN/@KEQINGLIU / PRIVATNA ARHIVA, Profimedia

NEVEROVATNO

"PREVIŠE SLIČNOSTI" Operski pevač toliko liči na Si Đinpinga da je zbog toga stalno na METI KINESKIH VLASTI! (FOTO)

Kina je na udaru kritika zbog opsesivne zaštite ugleda predsednika Sija, zbog čega je ranije zabranila crtani film Vini Pu, nakon što su korisnici interneta u mimovima poredili predsednika s njegovim junakom medvedom

Objavljeno: 18:07h

Kineske vlasti su u više navrata blokirale nalog poznatog kineskog operskog pevača Liu Kećinga (63) na društvenoj mreži Doujin zato što “narušava liderov ugled”, to jest previše liči na predsednika Si Đinpinga.

Kina je na udaru kritika zbog opsesivne zaštite ugleda predsednika Sija, zbog čega je ranije zabranila crtani film Vini Pu, nakon što su korisnici interneta u mimovima poredili predsednika s njegovim junakom medvedom.

foto: AP

Kineski bariton, koji živi u Berlinu od 2019. deli ekscentrične snimke na kojima peva sa 41.000 pratilaca na svom nalogu na Doujinu (kineski Tiktok), pri čemu veoma liči na kineskog lidera. Desetog maja postavio je video, u kome navodi da mu je platforma cezurisala snimak zbog “narušavanja ugleda”, preneo je “Radio Free International”.

Liu je navodno napisao: “Dragi prijatelji, moj nalog na Doujinu zabranjen je zbog slike na profilu. Ponovo sam dostavio dokumentaciju i trenutno čekam dozvolu. Ovo je treći put da zatvaraju moj nalog zbog “narušavanja ugleda”.

foto: DOUY IN/@KEQINGLIU / PRIVATNA ARHIVA

On je rekao za “Njujork tajms” da je ranije već otvorio nalog na istoj mreži, ali da je on iznenada obrisan jer je slika na profilu ličila neki od predsednikovih portreta.

Pevač je i dalje aktivan na društvenim mrežama, ali mnogi komentari na njegove snimke su blokirani.

Vlasti su zabranile crtani film "Vini Pu" 2017, nakon što su korisnici interneta u postovima poredili predsednika s popularnim medom.

Komentari na “Malog medu Vinija”, kako glasi kinesko ime Vinija Pua, ukazivali su na grešku i da korisnik ne može da nastavi zato što je sadržaj zabranjen.

Poređenja između Sija i Vinija Pua prvi put su se pojavila 2013, kada su korisnici kineskih mreža masovno delili dve slike, jedne pored druge: na jednoj su bili Vini Pu i njegov vitki prijatelj Tigar, a na drugoj Si i tadašnji američki predsednik Barak Obama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.