MOSKVA NA NOGAMA, ŽIVOTNO UGROŽENE RUSKE DIPLOMATE U AMERICI: Evo o čemu je reč!
Moskva, Foto: Promo

haos

MOSKVA NA NOGAMA, ŽIVOTNO UGROŽENE RUSKE DIPLOMATE U AMERICI: Evo o čemu je reč!

Ruska ambasada u SAD poslala je protestnu notu Stejt departmentu sa zahtevom da se obavi istraga

Objavljeno:

"Njujork tajms" je ranije objavio da je izvesna jedinica ruske vojno-obaveštajne službe, navodno, podsticala Talibane da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu

Ruska ambasada u SAD poslala je protestnu notu Stejt departmentu sa zahtevom da se obavi istraga povodom pretnji koje diplomate dobijaju nakon objavljivanja teksta u "Njujork tajmsu" da je Rusija, navodno, podsticala avganistanske Talibane da ubijaju američke vojnike.

- Ovo nije prvi put da nam stižu pretnje. Međutim, sada imamo ozbiljan problem. Nakon što su mediji objavili pomenute neistinite optužbe, na društvenim mrežama su se pojavili pozivi da se "treba obračunati sa Rusima". Naravno, sve informacije o tome smo prosledili američkoj policiji - napisala je Ambasada na Fejsbuku.

Osim toga, bila je poslata nota Stejt departmentu sa zahtevom da se počne istraga.

- Brinu nas negativne emocije od strane mnogih Amerikanaca. Posebno u trenutku kada se nalazimo u složenoj socijalno-političkoj situaciji u SAD. Međutim, ne mogu svi da razumeju da se radi o izmišljotinama i provokacionom karakteru očigledno režirane rusofobske kampanje - izjavio je Antonov.

Diplomata je izrazio nadu da će američka strana ispuniti obaveze koje se tiču osiguranja bezbednosti diplomatskih objekata.

"Njujork tajms" je ranije objavio da je izvesna jedinica ruske vojno-obaveštajne službe, navodno, podsticala Talibane da napadaju na međunarodnu koaliciju u Avganistanu. Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je navode američkog lista lažnim vestima, a tvrdnje američkog lista opovrgli su i Talibani

(Espreso.co.rs/Njujork Tajms)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.