AU, ŠTA JE OVO? U crkvi u Americi vernicima podelili puške!
Demonstracije u SAD, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ANDY RAIN

NAPETO

AU, ŠTA JE OVO? U crkvi u Americi vernicima podelili puške!

U gradu Troja, država Njujork, besplatno su deljene vernicima puške AR-15 u baptističkoj crkvi

Objavljeno:

U gradu Troja, država Njujork, besplatno su deljene vernicima puške AR-15 u baptističkoj crkviNa mesto protesta zbog smrti afroamerikanca Džordža Flojda stigli su i organizatori pokreta "Blek lajvs Meter". Ljudi je bilo toliko, da mirni posetioci hrama nisu mogli da uđu na službu. Između ostalog, jedna žena nije mogla da prođe sa decom kroz gužvu, zbog čega je morala da se gura.

Vernici su pokušali da pruže otpor demonstrantima, zbog čega je došlo do sukoba. Na lice mesta je došla i policija. Prema rečima kapetana policije Stivena Barkera, niko nije uhapšen.

- Naši oficiri su bili poslati na lice mesta. Međutim, većina pripadnika policije su poslati kako bi kontrolisali saobraćaj u gradu - izjavio je on.

Kasnije je jedan policajac stao u blizini hrama i posavetovao vernicima da ne izlaze iz zgrade i ne izazivaju nove sukobe. Kao odgovor na to, iz baptističke crkve su počeli da uzvikuju policajcu - Oni (demonstranti) te mrze - a zatim je masa počela da viče da, u stvari, prezire policajca.

Jedan od pobunjenika je rekao - Vaša crkva će izgoreti večeras.

Naziv pokreta "Blek lajvs Meter" usklađen je sa glavnom parolom protesta koji su zahvatili desetine američkih gradova: njihovi učesnici se bore protiv sistematskog ugnjetavanja afroamerikanaca i policijske brutalnosti. Protesti su počeli nakon ubistva Džordža Flojda tokom hapšenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.