MOSKVA ĆE ODGOVORITI BRUTALNO! Ako američki vojnici uđu u Poljsku, Putin kreće u napad!
Putin na proslavi Dana pobede, Foto: EPA-EFE/SERGEY GUNEEV / HOST PHOTO AGENC

neće se libiti

MOSKVA ĆE ODGOVORITI BRUTALNO! Ako američki vojnici uđu u Poljsku, Putin kreće u napad!

Gruško je podsetio, da SAD neprestano krše sve druge materijalne osnove borbene bezbednosti u Evropi. Oni su već izašli iz Dogovora o raketama srednjeg i kratkog dometa.

Objavljeno:

Moskva pažljivo prati saopštenja SAD o mogućem prebacivanju dela američkog vojnog kontigenta iz Nemačke u Poljsku, saopštio je zamenik šefa diplomatije RusijeAleksandar Gruško.

Ako bude bilo potrebno Rusija će preduzeti sve mere radi osiguranja bezbednosti Rusije i njenih saveznika, pre svega Belorusije, naglasio je Gruško.

On je dodao da Vašington može prekršiti Osnovni akt Rusija-NATO. U njemu se navode obaveze Alijanse da se uzdržava od dodatnog raspoređivanja značajnih borbenih snaga.

On je podsetio, da SAD neprestano krše sve druge materijalne osnove borbene bezbednosti u Evropi. Oni su već izašli iz Dogovora o raketama srednjeg i kratkog dometa.

Oni su zvanično upoznali države učesnike o izlasku o izlasku iz Sporazuma o otvorenom nebu. U ovom trenutku u Poljskoj se nalazi oko 5.000 vojnika iz SAD. Ranije je bio zaključen Sporazum o povećanju njihovog broja za hiljadu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Intermagazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.