Vašington besan: Severna Koreja lansirala raketu iz podmornice!
Foto: Reuters

ocena - objava rata

Vašington besan: Severna Koreja lansirala raketu iz podmornice!

Američki Stejt department osudio je Severnu Koreju zbog ispaljivanja balističke rakete iz podmornice i upozorio da ovo raketno testiranje predstavlja kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN
Objavljeno: 10:02h

Severnokorejska raketa lansirana oko 11 sati i 30 minuta pre podne po lokalnom vremenu, iz podmornice koja se nalazila u vodama istočno od Korejskog poluostrva, objavio je generalštab vojske Južne Koreje.

Lansiranje je usledilo dan nakon odluke SAD i Južne Koreje o rapsoređivanju antiraketnog sistema koji bi trebalo da odgovori na pretnje Pjongjanga i dva dana nakon najave Severne Koreje da će na najoštriji način odgovoriti na čin SAD koji je ocenila kao "objavu rata", navodi Rojters.

Vašington je stavio na crnu listu severnokorejskog vođu Kim Džong Una, optuživši ga za kršenja ljudskih prava, pre ove objave iz Pjongjanga.

foto: Reuters

Američki Stejt department osudio je Severnu Koreju zbog ispaljivanja balističke rakete iz podmornice i upozorio da ovo raketno testiranje predstavlja kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN. - Pozivamo Severnu Koreju da se uzdrži od poteza koji dalje podižu tenzije u regionu i da se umesto toga fokusira na preduzimanje konkretnih koraka u pravcu ispunjavanja svojih međunarodnih obaveza - saopštio je Stejt department, prenosi Rojters.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.