Putin: Šta je Amerikancima u glavi? Kako da sarađujemo? (FOTO)

Dozlogrdilo mu

Putin: Šta je Amerikancima u glavi? Kako da sarađujemo? (FOTO)

Ruski predsednik oštro je reagovao na ono što smatra nedostatkom saradnje u sirijskom konfliktu sa koalicijom od šezdesetak zemalja koju u borbi protiv ISIS predvode SAD
Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin oštro je danas kritikovao nedostatak saradnje SAD u sirijskom konfliktu zapitavši se otvoreno šta "Amerikanci imaju u glavi". Putin traži glave: Dovedite mi kalifa živog ili mrtvog! (FOTO)

"Kako možemo da sarađujemo? Pitam se šta imaju u glavi", rekao je Putin na ekonomskom forumu u Moskvi.
Putin zamera SAD da nikada ne odgovoraju na pitanja Rusije o metama koje treba da se gađaju u Siriji.
"Rekli smo im da nam daju podatke o metama koje smatraju da su 100 odsto terorističke. Nije bilo odgovora. Potom smo ih pitali šta ne treba da gađamo i ni tada nismo dobili odgovor", rekao je ruski predsednik.
Putin je rekao da ne postoje garancije da municija koju SAD padobranima šalju sirijskoj opoziciji zaista stiže do nje i da ne završava u rukama džihadista.
"Rekli su nam da su poslali municiju opoziciji. A gde je ta njihova vojska?", zapitao se Putin i dodao da to nije samo retoričko pitanje.
Prema njegovim rečima, Rusija ne pretenduje na bilo kakvo vođstvo u sirijskom konfliktu.
"Najvažnije je da mi radimo s ljudima u koje imamo poverenje", rekao je Putin navodeći da pod "mi" podrazumeva Rusiju, Evropu i SAD.
Ruski predsednik je dodao da je pozvan u Vašington na razgovore na najvišem nivou o rešavanju konflikta u Siriji ali nije naveo druge detalje o tome. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.