NAKON VESTI DA JE TRAMP TRAŽIO DA SE SMANJI TESTIRANJE NA KORONU, OGLASILI SE I LEKARI! Ovo će vas iznenaditi
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL

istina

NAKON VESTI DA JE TRAMP TRAŽIO DA SE SMANJI TESTIRANJE NA KORONU, OGLASILI SE I LEKARI! Ovo će vas iznenaditi

Entoni Fauči takođe je rekao da je u SAD trenutno primetno uznemirujuće povećanje broja infekcija u nekoliko država, kao što su Teksas, Florida i Arizona

Objavljeno:

Četiri vodeća stručnjaka za javno zdravlje u SAD i članovi radne grupe za borbu protiv korona virusa predsednika Donalda Trampa rekli su, tokom svedočenja u Kongresu, da on nikad nije tražio od njih da uspore testiranje na Kovid 19.

Pred Odborom za energiju i ekonomiju Predstavničkog doma svedočili su direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Entoni Fauči, komesar Uprave za hranu i lekove (FDA) Stiven Han, direktor Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Robert Redfild i pomoćnik ministra zdravstva Bret Džiroar.

Tramp je više puta ponovio da je učestalije i bolje testiranje dovelo do povećanja broja identifikovanih slučajeva zaraze korona virusom širom zemlje, a na političkom skupu u subotu u Oklahomi, rekao je da je tražio da se uspori testiranje, mada je posle iz Bele kuće navedeno da se predsednik šalio.

Entoni Fauči takođe je rekao da je u SAD trenutno primetno uznemirujuće povećanje broja infekcija u nekoliko država, kao što su Teksas, Florida i Arizona.

Kao jedan od razloga za to, Fauči je naveo povećanje širenja virusa kroz međusobni kontakt osoba koje najverovatnije nisu poštovale predložene mere društvenog distanciranja, prenosi Glas Amerike.

"Predstojeće dve nedelje biće ključne kada je reč o našoj sposobnosti da se pozabavimo ovim skokovima koje vidimo na Floridi, u Teksasu, Arizoni i drugim državama", rekao je Fauči.

Stručnjaci su izrazili zabrinutost da bi ponovno otvaranje američke ekonomije moglo da dovede do novih talasa infekcija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.