PLANETA U STRAHU, TREPTAJ DO RATA! Kim Džong Un spremio raketni udar na Južnu Koreju!
Kim Džong Un, Foto: EPA / KCNA

U PRIPRAVNOSTI

PLANETA U STRAHU, TREPTAJ DO RATA! Kim Džong Un spremio raketni udar na Južnu Koreju!

Prema državnim medijima DPRK (Severne Koreje), vlasti Republike Koreje pripremaju masovnu provokaciju na granici zemlje, nameravajući istovremeno da podignu 3.000 balona u vazduh sa letcima kampanje koja ima zadatak da isprovocira susednu zemlju

Objavljeno:

Kim Džong Un najavio je skorašnju provokaciju Seula i spremnost za momentalni raketni udar, saznaje agencija "Aviapro".

Prema državnim medijima DPRK (Severne Koreje), vlasti Republike Koreje pripremaju masovnu provokaciju na granici zemlje, nameravajući istovremeno da podignu 3.000 balona u vazduh sa letcima kampanje koja ima zadatak da isprovocira susednu zemlju.

- Bliži se vreme kaznenih mera - izjavili su severnokorejski mediji.

Ovo je daleko od prve stvarne pretnje od DPRK-a Seulu, i očigledno je da je vođa severnokorejske države zaista spreman da preduzme najradikalnije mere, koje su, uzgred, preduzete olako u Republici Koreji, očigledno, ne shvatajući da kao rezultat uništenja raketa Pjongjang može biti kolosalna, da ne spominjemo hiljade potencijalnih žrtava.

Zvanični Seul još uvek nije komentarisao trenutnu situaciju.

Severna Koreja 18. juna pozvala svog južnog suseda da odustane od optuživanja Pjongjanga i smatra ga odgovornim za rušenje kancelarije na granici. U suprotnom, moglo bi da pretvori Seul u ruševine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.