NA SIBIRU TROPSKA TEMPERATURA I LETO: Fenomen koji se čekao 32 godine se desio UPRAVO! (FOTO)
Požar u Sibiru, Foto: AP

AU

NA SIBIRU TROPSKA TEMPERATURA I LETO: Fenomen koji se čekao 32 godine se desio UPRAVO! (FOTO)

Potpuno neočekivano

Objavljeno:

Sam početak 2020. godine, bio je dosta turbulentan. Pandemija koronavirusa, koja ne jenjava, današnje pomračenje Sunca posle 21 godinu, ali to nije sve - upravo se dogodio još jedan prirodni fenomen i to fenomen kakvog nije bilo 32 godine.

Danas, na Sibiru je izmerena prava letnja temperatura od 38 stepeni. Poslednja najviša temperatura, zabeležena je pre 32 godine, tačnije 25.07.1988. godine, kada je izmerena temperatura iznosila 37,3 stepena.

Ovakve temperature nisu česta i očekivana pojava u ovim predelima, te je tako javnost iznenadila informacija koja se širi društvenim mrežama.

Fotografija na kojoj se nalazi statistika konstantnog merenje temperature, privukla je pažnju ljudi, koji ispod slike ostavljaju svoje komentare, gde se prisećaju kako je to bilo davne 1988. godine, kada su se u ovom delu Zemlje beležile najviše dnevne temperature.

Pored toga što je letnja temperatura na severu naše planete iznenađujuća otvara i pitanje koliko je zabrinjavajuća, posebno u godini koja je počela požarima koji su se rasplamsali širom sveta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.