SMRTNA KAZNA ZA POLICAJCA KOJI JE UBIO CRNCA?! Zbog ovoga je Amerika ponovo na nogama
Policajcu koji je ubio Afroamerikanca preti smrtna kazna, Foto: Twitter/Tanjug/Ap

OPTUŽNICA

SMRTNA KAZNA ZA POLICAJCA KOJI JE UBIO CRNCA?! Zbog ovoga je Amerika ponovo na nogama

Tužilac je rekao da je Rolf nogom gurao Bruksa "dok je on ležao na zemlji i borio se za vazduh"

Objavljeno:

Bivši policajac Geret Rolf, koji je pucao i ubio Afroamerikanca Rajšarda Bruksa biće sada optužen za ubistvo, rekao je Pol Hauard, tužilac Okruga Fulton u državi Džordžija.

Tužilac će podići optužnicu protiv Rolfa zbog ubistva dvedesetsedmogodišnjeg Bruksa, koji nije pokazivao agresiju ni u jednom momentu tokom hapšenja, navodi Si-En-En.

Rolfu preti doživotni zatvor ili smrtna kazna ako bude proglašen krivim.

Hauard je dodao na konferenciji za novinare da Bruksu ni u jednom trenutku nije bilo rečeno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola i da se on nije ponašao agresivno. Na početku incidenta je dremao, naveo je okružni tužilac, a nakon toga je sarađivao s policijom.

Tužilac je rekao da je Rolf nogom gurao Bruksa "dok je on ležao na zemlji i borio se za vazduh" nakon što je pogođen i objasnio je da je policijacima iz Atlante zabranjeno da pucaju iz pištolja u nekoga ko beži.

"Grad Atlanta zabranjuje službenicima da pucaju elektrošokerom na onog ko beži. Nije smeo da ispali ni iz elektrošokera, a sasvim sigurno nije smeo ni da puca iz vatrenog oružja u osobu koja beži", napomenuo je Hauard.

Geret Rolf, policajac koji je tokom privođenja nenaoružanog Afroamerikanca u Atlanti pucao u njega i pogodio ga hicem u leđa, odmah je otpušten iz službe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.