OPET PIJACA, OPET KORONAVIRUS! Glavni grad ponovo pod posebnim nadozorom!
Opet pijaca i koronavirus, Foto: Espreso.co.rs

NIŠTA NIJE GOTOVO

OPET PIJACA, OPET KORONAVIRUS! Glavni grad ponovo pod posebnim nadozorom!

Grad je naredio testiranje svakoga ko je povezan sa pijacom

Objavljeno:

Peking je u nedelju izvestio o rekordnih 36 novih slučajeva COVID-19 u glavnom gradu Kine, a sve se to odnosilo na veliko tržište veleprodaje hrane, što izaziva zabrinutost zbog šiljaka u zemlji koja je naglo smanjila svoje infekcije.

Grad je naredio testiranje svakoga ko je povezan sa pijacom Ksinfadi, nakon što se okrug u kom je pijaca stavio u vanredno stanje, a Peking je zabranio turističke i sportske događaje usred strahovanja od novog talasa pandemije u zemlji u kojoj je nastao zadnji put godine.

"Peking je ušao u vanredni period", rekao je portparol grada Ksu Heđijan na konferenciji za novinare u nedelju, prenosi "Theglobeandmail.com".

Novi slučajevi za subotu i još 43 slučaja prijavljena su u poslednja tri dana i povezani sa pijacom u okrugu Fengtai na jugozapadu Pekinga, pokazali su podaci gradskih zdravstvenih vlasti.

foto: EPA/WU HONG

Od 36 novoinficiranih ljudi, 12 živi u stambenom naselju za radnike Ksinfadi. Skoro svi su ili radili ili kupovali na pijaci.

Jedan od ljudi je 56-godišnji radnik autobuske kompanije na aerodromu u Pekingu, koji je 3. juna došao na pijacu i dva dana kasnije razvio simptome. "Peking News" koji je podržao grad saopštio je da muškarac nije radio na aerodromu mesecima i nije imao kontakt sa putnicima.

Dugi redovi za koronavirusne testove pojavili su se u nedelju ispred bolnice u blizini pijace, pokazale su slike u državnom časopisu "People's Daily".

Gradski zvaničnici odlučili su u subotu da će svako ko je bio u kontaktu sa ljudima koji su bili u Ksinfadiju od 30. maja biti dužan da se javi na svoj rad ili u rezidencijalne jedinice i da bude testiran na novi koronavirus.

Svi koji rade na pijaci ili žive u blizini takođe moraju biti testirani, navodi se u izveštaju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.