PUTIN OBJASNIO ZAŠTO AMERIKANCI PROTESTUJU PROTIV TRAMPA: Da li će se Donaldu dopasti ova izjava?
Putin i Tramp, Foto: AP, Printscreen/youtube

o problemima u sad

PUTIN OBJASNIO ZAŠTO AMERIKANCI PROTESTUJU PROTIV TRAMPA: Da li će se Donaldu dopasti ova izjava?

"Pokušavam vrlo pažljivo da komentarišem"

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin prvi put je reagovao na masovne proteste u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privođenja, ocenivši da je reč o ispoljavanju dubokih unutrašnjih kriza.

"Pokušavam vrlo pažljivo da komentarišem ili bolje da ne komentarišem ono što se dešava u SAD ili drugim zemljama. Zapravo, mi to vidimo već duže vreme, od dolaska na vlast aktuelnog predsednika, kada je očigledno pobedio na potpuno demokratski način. A pobeđena strana izmislila je svakakve priče, samo da bi dovela u pitanje njegov legitimitet", rekao je Putin za televiziju "Rusija 1".

Ruski lider bio je iznenađen reakcijom guvernera nekih država na naredbe Donalda Trampa, prenosi Sputnjik.

"Šta je to demokratija? To je vlast naroda, to je tačno. Ali ako narod bira vrhovne organe, tada najviši organi vlasti, koji su dobili poverenje naroda, imaju pravo da grade rad izvršnih organa na takav način koji garantuje interese ogromne većine stanovnika u zemlji. A šta se tamo dešava? Predsednik govori: 'Treba uraditi tako i tako', a lokalni guverneri mu kažu da se nosi", prokomentarisao je Putin.

Kako prenosi Tas s, Putin je ocenio da je ključni problem političkog sistema u SAD to što stranke stavaljaju sopstveni interes iznad interesa naroda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.