Grad duhova šest puta veći od Njujorka, ali niko ne želi da živi u njemu (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

PRESTONICA ZA KOJU NIKO NIJE ČUO

Grad duhova šest puta veći od Njujorka, ali niko ne želi da živi u njemu (VIDEO)

Pre deset godina Mijanmar je dobio novi, sjajni glavni grad, duboko u teritorijI jugoistočne Azije, udaljen 320 kilometara od najvećeg grada u državi Jangona (nekad poznat kao Rangoon), Najpidav je krajem 2005. postao glavni grad
Objavljeno:

Neki pak tvrde da je Šve to napravio iz praznovernih razloga, jer su ga astrolozi upozorili na skori napad "stranih sila" na Mijanmar. Najpidav je zamišljen kao ogroman, geometrijski savršeno pravilan novi grad čija je izgradnja bila u rukama 25 različitih građevinskih kompanija, uz svesrdnu pomoć vojske. Izgradnja je započela 2002. godine, naseljavanje je počelo 2005. godine, a prva velika vojna parada upriličena je 27. 3. 2016, a čitav projekat koštao je najmanje 4 milijarde dolara.

Grad se prostire na 4800 kilometara kvadratnih, glavne avenije imaju po 20 traka, a oko njih su smeštene ogromne rezidencijalne zgrade, hoteli i šoping centri.

Osim toga, grad ima i svoj safari, zoološki vrt i čak četiri golf terena. Struje nikad ne nestaje i gotovo svaki objekat ima brzi i besplatni internet.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.