PANDEMIJA SE SVE BRŽE ŠIRI: Najveći skok zaraženih od početka koronavirusa!
Foto: Pexels/Markus Spiske

SKOK ZARAŽENIJ

PANDEMIJA SE SVE BRŽE ŠIRI: Najveći skok zaraženih od početka koronavirusa!

U petak su u svetu registrovana 141.973 nova slučaja korona virusa, što je najviše u jednom danu od početka pandemija, a najviše ih je, 27.221, bilo u Sjedinjenim Državama, Brazil je prijavio 24.253, a Indija 11.458 novoobolelih, navodi se na sajtu worldmeters.

Objavljeno:

U Sjedinjenim Državama se najveće žarište u državi i gradu Njujork polako smiruje, ali je posle ublažavanja restriktivnih mera do naglog povećanja broja zaraženih došlo u nekoliko drugih država.

Trenutno su najugroženiji Teksas, Kalifornija, Arizona, Misisipi, Juta, Severna Karolina i Južna Karolina, a povećanje broja inficiranih pripisuje se masovnim okupljanjima tokom obeležavanja Dana sećanja pre dve nedelje.

Sve teža situacija je i u Indiji, gde pre desetak dana otvoreni trgovački centri, restorani i verski objekti, nakon čega je za sedam dana registrovano više od 100.000 zaraženih korona virusom.

foto: EPA-EFE/ MARKO DJOKOVIC

Bolnice u Nju Delhiju su pune, pa lokalne vlasti razmatraju mogućnost da hotele pretvore u privremene kovid bolnice, a da od stadiona naprave poljske bolnice.

Da u borbi sa pandemijom ne sme biti opuštanja pokazuje i primer Kine, gde su vlasti u Pekingu bile primorane da neke kvartove stave u karantin, nakon što je utvrđeno da je zaraženo 45 radnika na jednoj pijaci.

Pre toga u glavnom gradu Kine 50 dana zaredom nije registrovan nijedan slučaj korona virusa.

Slično je i u Koreji, koja je služila kao primer uspešne borbe protiv pandemije, ali posle ublažavanja mera takođe ne uspeva da spreči širenje kovida.

Danas je prijavljeno 49 novih slučajeva, zbog čega je iz Centra za prevenciju i kontrolu bolesti stanovnicima nekih kvartova u Seulu preporučeno da u subotu i nedelju ne izlaze iz kuća i stanova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.