U KORONI NAJSOLIDARNIJI SU BILI NEMCI: Šta mislite, koja država je primila najviše pomoći?
Italija primila najviše pomoći, Foto: Facebook printscreen/Luigi Di Maio

REZULTATI UPITNIKA

U KORONI NAJSOLIDARNIJI SU BILI NEMCI: Šta mislite, koja država je primila najviše pomoći?

Kako navod i"JuropTodaj", pri ocenjivanju uzeto je u obzir nekoliko kriterijuma

Objavljeno: 14:26h

Nemci su u vreme pandemije Covida19 bili najvelikodušniji prema drugim zemljama clanicama Evropske Unije, pokazala je jedna vrsta upitnika , ''Tragač za solidarnošću'', koji je napravljen za potrebe Veća EU za Spoljne poslove.

Kako navod i"JuropTodaj", pri ocenjivanju uzeto je u obzir nekoliko kriterijuma: medicinska solidarnost (koja je izražžena poklanjanjem maski i drugog medicinskog materijala, stavljanjem medicinskog osoblja na raspolaganje i pristankom da preuzmu bolesnike iz druguh zemalja), ekonomska solidarnost (u obliku financijske pomoci), solidararnist na nivou drzave i konačno popularnasolidarnost ( inicijative civilnog društva ili privatne donacije drugim zemljama).

Ubedljivo najvelikodušnija je bila Nemačka koja je prema upitniku sakupila 49 poena,a druga po rangu Francuska gotovo polovinu, 25 poena za iskazanu solidarnost sa drugim zemljama clanicama EU, a zatim slede Madzarska i Luksemburg sa 21 poenom.

''Tragač za solidarnošću'' pokazao je da je Italija primila najviše pomoći, na osnovu sakupljenih 45 poena sto ukazuje da je primila dva puta vise pomoći nego Španija i Francuska.

Prema pisanju lista ''JuropTodaj'', upitnik ''razbija'' ukorenjene stereotipe o ''škrtim Nemcima koji gledaju samo svoj posao'' i ''darežljivim Italijanima''.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.