OTKRIVENO KO SU MONSTRUMI KOJI SU ZAKLALI MEDVEDA I NASMEJANI SE SLIKALI S NJIM: Nisu iz Srbije!
Sada se sve zna, Foto: Facebook printscreen

isplivala istina

OTKRIVENO KO SU MONSTRUMI KOJI SU ZAKLALI MEDVEDA I NASMEJANI SE SLIKALI S NJIM: Nisu iz Srbije!

Nijedan nacionalni zakon ne reguliše poseban zakon prema kojem osoba koja je distribuirala fotografije može biti kažnjena

Objavljeno:

Juče se društvenim mrežama pojavila fotka koja je razbesnela mnoge, u međuvremenu je otkriveno da nije snimljena u srbiji, već u bugarskoj pre 9 godina. Na slici se pored ubijenog medveda nalaze Plamen Todorov (desno) i Dobrin Zekov. Kao što smo već pisali, usmrćena životinja oborene glave monstrumima je bila povod za hvalu, pa su ovaj jeziv prizor i fotografisali. Pozirali su s osmehom na licu, a nesrećni medved je poslužio kao trofej.

"Ubijeni medved, čije fotografije se dele na Fejsbuku, ustreljen je legalno. Prošle godine je državno lovište "Rositsa " na području Luguta dobilo dozvolu za odstrel medveda, izdatu od ministra poljoprivrede i hrane. Dozvola je broj RD 49100 od 7. aprila 2011. godine. Životinja na fotografijama ima 9 godina, a ubijena je 15. novembra prošle godine.

"Procenu trofeja napravila je komisija u koju je uključen i predstavnik regionalne inspekcije za životnu sredinu i vode, a izdat je i odgovarajući protokol "- potvrđeno iz Izvršne agencije za šume (EFA).

Od juče su se društvenim mrežama proširile fotografije krvave životinje obešene na konopcu. Nasmejani ljudi s ponosom poziraju pored njega. Upravo je njihovo ponašanje izazvalo najviše besa među korisnicima Fejsbuka.

U saopštenju EAG-a se navodi da agencija ne odobrava i smatra nedopustivim distribuciju takvih fotografija u javnom prostoru. "Kao kontrolno telo, Agencija će pokušati da identifikuje osobu koja je objavila ove fotografije na svom profilu na društvenoj mreži i da će tražiti odgovornost prema bugarskom zakonu."

Nijedan nacionalni zakon ne reguliše poseban zakon prema kojem osoba koja je distribuirala fotografije može biti kažnjena.

Namerno upućivanje na Etički kodeks lovaca EU pokazalo je da ne postoji tekst koji ograničava objavljivanje takvih slika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Journey.bg)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.