KOKAIN SU POMEŠALI SA GUMOM! U Kolumbiji zaplenjeno 5 TONA DROGE skriveno na do sada NEVIĐEN NAČIN
Zaplena kokaina, Foto: youtube

na sve su spremni

KOKAIN SU POMEŠALI SA GUMOM! U Kolumbiji zaplenjeno 5 TONA DROGE skriveno na do sada NEVIĐEN NAČIN

Pojedini beogradski mediji naveli su da je kokain bio namenjen srpskom tržištu

Objavljeno: 14:55h

Kolumbijska policija zaplenila je 4,7 tone kokaina skrivenog u džakovima dva kontejnera čija je krajnja destinacija bila Turska.

U 1.733 džaka droga je bila sakrivena u granulama guma, a da se nešto čudno događa policajcima je sinalizirala pas Dora.

Kokain pomešan sa granulama

Prvi testovi na drogu bili su negativni međutim, kako je objasnio direktor policije Horhe Luis Ramirez pronađena supstanca poslata je na još jedno testiranje.

- Prvi signal da se nešto dešava dao nam je naš pas Dora, koji je obučen da pronalazi narkotike. Iako je prvi preliminarni test pokazao da se u smesi ne nalazi droga, odlučeno je da se neki od uzoraka ipak pošalju na testiranje u laboratoriju u Kaliju. Tamo je utvrđeno da je reč o kokainu - objasnio je on. Droga je bila smeštena u 1.733 džaka koji su već bili spremni za put u Tursku.

Ovakav način skrivanja droge, piše portal El Tiempo, iziskuje angažovanje veoma stručnog hemičara koji je uspeo da pomeša gumu i kokain tako da zavara i policijske testove. Zbog toga je istraga sada usmerena na pronalasku organizatora pošiljke i vlasnika droge.

Pojedini beogradski mediji naveli su da je kokain bio namenjen srpskom tržištu.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.