FLOJDOV BRAT EMOTIVNIM REČIMA UĆUTKAO SVET: Ono što je rekao zauvek će se pamtiti!
Dosta je bilo, Foto: Printscreen/Youtube

ODLUČAN JE

FLOJDOV BRAT EMOTIVNIM REČIMA UĆUTKAO SVET: Ono što je rekao zauvek će se pamtiti!

Pravosudni odbor Predstavničkog doma, koji kontrolišu demokrate, planira da do 4. jula zakonodavcima podnese predlog zakona protiv policijskog nasilja i rasne nepravde

Objavljeno:

Brat Afroamerikanca Džordža Flojda koga je brutalno ubila policija u Mineapolisu Folonajz Flojd pozvao je danas u Kongresu SAD na sprovođenje reformi koje bi onemogućile policijsku brutalnost.

- Zaustavite bol. Moj brat ne može ostati zapamćen samo kao još jedno ime u nizu imena žrtava policijske brutalnosti. Budite lideri kakvi su potrebni našoj zemlji i celom svetu - rekao je Flojd u Predstavničkom domu Kongresa.

- Ovde sam da bih vas zamolio da zaustavite bol. Moj brat je molio za pomoć, ali njegova molba je ignorisana. Zato molim da vi čujete poziv koji vam sada upućujemo moja porodica, ja i ljudi iz celog sveta - dosta je bilo - rekao je Flojd.

foto: Tanjug/AP

Pravosudni odbor Predstavničkog doma, koji kontrolišu demokrate, planira da do 4. jula zakonodavcima podnese predlog zakona protiv policijskog nasilja i rasne nepravde.

Očekuje se da predlog zakona demokrata u Predstavničkom domu stavi van zakona policijsko gušenje osumnjičenih, da se uvede trening protiv rasizma u policiji, onemogući prelazak optuženih policajaca u druge bezbednosne strukture i olakša procesuiranje onih koji krše pravila službe, ali nije izvesno da li će ovaj predlog imati dvostranačku podršku.

Republikanski poslanik Džim Džordan saglasio se da je kucno čas "za pravu raspravu, pravu debatu i prava rešenja za odnos policije prema Afroamerikancima", ali je istovremeno i pohvalio predsednika Donalda Trampa za reakciju povodom policijskog ubistva Džordža Flojda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.