PRONAĐENA TELA SESTRE I BRATA, ONO ŠTO SU DOŽIVELI JE HOROR: Njihova MAJKA počela da veruje da Hrist dolazi u julu!
Džošua i Tajli, Foto: Police handout

užas u ajdahu

PRONAĐENA TELA SESTRE I BRATA, ONO ŠTO SU DOŽIVELI JE HOROR: Njihova MAJKA počela da veruje da Hrist dolazi u julu!

Džošua "JJ" Valov, koji je tada imao sedam godina, i njegova sestra Tile Rian (17), nisu viđeni od septembra 2019. godine

Objavljeno:

Policija koja je istraživala nestanak dvoje dece u Ajdahu od prošle godine otkrila je ono za šta veruju da su ljudski ostaci.

Džošua "JJ" Valov, koji je tada imao sedam godina, i njegova sestra Tajli Rian (17), nisu viđeni od septembra 2019. godine.

Njihova majka Lori Dejbel uhapšena je na Havajima u februaru. Posmrtni ostaci otkriveni su u kući trenutnog supruga gospođe Dejbel, Čada Dejbela , ali još uvek nisu identifikovani.

Čad Dejbel je u utorak priveden u pritvor u Ajdahu , saopcštila je policija. On je pisac je koji je napisao nekoliko apokaliptičnih romana zasnovanih na mormonskim religijskim učenjima, a par je bio uključen u grupu koja promoviše pripreme za apokalipsu. Ta organizacija, naziva Prepering A People, negirala je da je "kult". Tri sumnjive smrti takođe su povezane sa slučajem.

Majka dece Lori preselila se u Ajdaho iz Arizone krajem avgusta 2019. godine nakon što je njenog tadašnjeg supruga Čarlsa Valova ubio njen brat, Aleks Koks. Koks je tvrdio da je pucao u njenog muža u samoodbrani. Umro je od nepoznatog uzroka u decembru.

Lori se tada udala za Čada Dajbela u oktobru, samo dve nedelje nakon smrti Čadove supruge. Prema njenoj osmrtnici, Tami Dejbel je umrla od prirodnih razloga, ali policija je naredila da se njeno telo ekshumira nakon brzog ponovnog venčanja Čada Dejbela.

U novembru su baba i deda jednog deteta pozvali policiju da provere porodicu u njihovoj kući u Rekburgu. Zvaničnici kažu da su kasnije saznali da Džošua "JJ" Valov i Tajli Rian nisu viđeni mesecima. Vlasti kažu da je njihova majka Lori dala pogrešne odgovore na pitanja istražitelja i otvoreno lagala o svom boravištu, pa čak i o njihovom postojanju. Sutradan je napustila grad.

Lori Dejbel
Lori Dejbelfoto: Police handout

Vlasti su pretražile obližnje skladište i pronašli su odeću i igračke za koje se činilo da pripadaju njenoj deci. Uhapšena je na Havajima pod optužbom koja uključuje napuštanje dece i nepoštovanje suda u februaru, pošto je propustila januarski rok da svoju decu preda vlastima. Tada je policija upozorila da su deca u opasnosti.

Prema dokumentima o razvodu koji je podneo njen pokojni suprug Čarls Valov, pre njegove smrti, Lori Dejbel veruje da je ona „boginja koja treba da izvrši 144.000 poslova do drugog Hristovog dolaska u julu 2020.“. Takođe je, navodno, pretila da će ga ubiti ako mu se suprotstavi, tvrdeći da tamo ima "anđela koji će joj pomoći da odbaci telo".

Izvadio je nalog za zaštitu nakon pretnje, pokazuju sudska dokumenta. Opisao ju je "ponekad opsesivnu zbog iskustava bliske smrti i duhovnih vizija", a rekao je da je odbila da vidi terapeuta, jer "će otkriti da je ona nadzemaljsko biće".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.