POLICAJAC IZ NJUJORKA SRUČIO JE ŽENU NA POD: Ostala je nepokretno da leži, snimak gledajte na svoju odgovornost
Novinar Njuzvika Džejson Lemon prvi je podelio snimak napada, Foto: Printscreen/Twitter

UŽASNO

POLICAJAC IZ NJUJORKA SRUČIO JE ŽENU NA POD: Ostala je nepokretno da leži, snimak gledajte na svoju odgovornost

Novinar Njuzvika Džejson Lemon prvi je podelio snimak napada

Objavljeno:

Protesti širom SAD, ali i sveta, počeli su zbog ubistva nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda 25. maja u Mineapolisu tokom policijskog privođenja.

Njujorški policajac Vinsent Di Endrija (28) optužen je za prekomerenu upotrebu sile zato što je pre nekoliko dana snažno odgurnuo demonstrantkinju tokom protesta u Njujorku u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštio je danas okružni tužilac u Bruklinu Erik Gonzales.

Video snimak na kojem se vidi da je Di Endrija jako odgurnuo demonstrantkinju tokom protesta, nakon čega je ona pala na asfalt, postao je ubrzo viralan. Kada ju je odgurnuo, devojka je nastavila da leži držeći se za glavu.

- U potpunosti podržavam dugogodišnju američku tradiciju nenasilnog protesta. Kao okružni javni tužilac ne mogu tolerisati prekomerenu upotrebu sile protiv nekoga ko koristi ovo ustavno pravo. Ovo se posebno odnosi na one koji nas se zaklinju da će nas štititi i raditi u skladu sa zakonom - rekao je Gonzales.

On je dodao da će nastojati da se dokaže Vinsentova krivica.

Novinar Njuzvika Džejson Lemon prvi je podelio snimak napada i rekao da je Di Endrija kada je gurnuo devojku nazao pogrdnim rečima. Napad se dogodio tokom protesta u SAD 30. maja. Njujorška policija rekla je ranije da će sprovesti istragu povodom ovog slučaja.

Podsetimo, američki predsednik nazvao je danas Martina Gudžina (75), demonstranta koji je teško povređen kada su ga policajci odgurnuli na protestu u Bafalu, provokatorom iz levičarske organizacije Antifa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.