POSTOJI NAČIN DA TELO DETETA BRZO NESTANE: Novi detalji slučaja Medi Mekejn i MONSTRUMA IZ NEMAČKE!
Da li je Brukner ubio Medi?, Foto: Profimedia / EPA / Interpol

misterija koja opseda svet

POSTOJI NAČIN DA TELO DETETA BRZO NESTANE: Novi detalji slučaja Medi Mekejn i MONSTRUMA IZ NEMAČKE!

Za manje od tri dana nakon objave imena novog osumnjičenog britanska je policija dobila više od 400 novih informacija vezanih za slučaj Meken

Objavljeno:

Tri nedelje nakon nestanka tada trogodišnje Britanke Medlin Meken svedok je prijavio policiji kako ju je video da ulazi u Volkswagen kombi nalik vozilu koje poseduje glavni osumnjičeni za njen nestanak, ali nadležna portugalska policija nije preduzela ništa u vezi s tim tragom.

Britanski Sun optužuje portugalsku policiju da nije pravovremeno i dovoljno temeljno istraživala tragove, portugalska policija tvrdi da je osumnjičeni nevin, a nemačka policija bori se s vremenom jer sumnjivcu ističe kazna i uskoro bi se mogao naći na slobodi.

Nemačke vlasti prošlu su sredu objavile da imaju novog osumnjičenog u slučaju Medlin Meken koja je nestala 2007. godine u Portugalu. Reč je o 43-godišnjem Nemcu Kristijanu Brukneru koji služi kaznu za švercanje droge u nemačkom zatvoru u Kielu i čeka presudu nemačkog suda za slučaj silovanja 72-godišnje penzionerke. Uložio je žalbu Evropskom sudu pravde, uz tvrdnju kako mu treba biti suđeno u Portugalu, što znači da bi se uskoro mogao naći na slobodi.

Za manje od tri dana nakon objave imena novog osumnjičenog britanska je policija dobila više od 400 novih informacija vezanih za slučaj Meken.

Slučaj koji je pre 13 godina potresao svet i dalje predstavlja misteriju, a kako vreme protiče, britanski i nemački istražitelji nadaju se da će im nove dojave otkriti krivca i doneti pravdu roditeljima nestale devojčice.

foto: Profimedia

Nekoliko je novih važnih tragova koji su u ovih nekoliko dana otkriveni.

Prvi trag je svedok koji je navodno dojavio Brukneru raspored kretanja porodice Meken. Reč je o bivšem radniku odmarališta Praia da Luz u kojem je Medlin nestala, donosi portugalski dnevni list Correio da Manhã. Svedok, koji bi mogao biti i potencijalni pomagač u zločinu, otkrio je Brukneru u koje vreme Mekenovi večeraju i koliko se otprilike vremena zadržavaju u restoranu.

Kad je imao tu informaciju, Brukneru je bilo lako da izvede pljlačku jer u to je vreme odmaralište bilo raj za sitne kriminalce. Brukner se navodno došunjao do apartmana Mekonovih s namerom otuđivanja dragocenosti, ali se iznenadio kad je otkrio da u sobi spava troje dece: trogodišnja Medlin i dvogodišnji blizanci. Zgrabio je najstarije dete i pobegao. Teorija je portugalskih vlasti da je “cilj bio izvršiti provalu, ali osumnjičeni se uspaničio”.

Druga važna svedokinja je Bruknerova prijateljica i konobarica Lenta Johlic koja ga je čula kako govori da je Medlin mrtva. Johlic je jedan dan 2014. godine s prijateljima pričala o nestanku Medlin Meken. Brukner je bio u blizini i nije mu bilo prijatno tokom razgovora, ispričala je konobarica za Bild. U jednom se trenutku potpuno izbezumio i zavapio:

- Dete je sada mrtvo, i to je dobra stvar. Postoje načini kako da telo brzo nestane. Svinje jedu i ljudsko meso - prisetila se Bruknerovih reči.

foto: Profimedia

Da nije bilo Bruknerove lajavosti, vlasti verovatno ne bi niti posumnjale u njega. Naime, do novog glavnog osumnjičenog u slučaju Meken policija je došla nakon dojave o Bruknerovom priznanju. Osumnjičeni je s prijateljem bio na piću u jednom pabu kada je na televiziji objavljen prilog o devojčici pa se Brukner poverio prijatelju kako ju je on oteo.

Treći trag je svedok koji je video Melin da ulazi u kombi koji je nalikovao Bruknerovom tri nedelje nakon njenog nestanka. Kako pišu britanski mediji referirajući se na policijski izveštaj koji su videli, portugalska policija nije previše istraživala taj trag. Da postoje razilaženja u istrazi oko slučaja Meken, pokazuje i najnovija izjava jednog visokog policijskog portugalskog zvaničnika koji tvrdi da je Brukner nevin.

Neimenovani je policajac za španske novine ABC rekao kako je dobro upoznat sa slučajem te da je Brukner ispitan pre četiri godine i pušten nakon što nisu pronašli dokaze koji bi ga povezivali s nestankom Meken. Tvrdi kako je slučaj u ovom trenutku jako teško rešiti i da su vlasti izašle s informacijom novog osumnjičenog kako bi privukle nove svedoke i “uzburkale vodu”. Odbacio je optužbe britanske policije da su portugalske vlasti pustile Bruknera bez previše istraživanja.

Nemačke vlasti svesne su da nemaju dovoljno dokaza i da bi se osumnjičeni uskoro mogao naći na slobodi. Jedina nada koja im ostaje je da će se Brukner “izlanuti” kolegi zatvoreniku o otmici Medlin. Zato je stavljen pod posebni nadzor u zatvoru.

U međuvremenu su otkriveni dokazi koji povezuju Bruknera s nestankom još najmanje troje maloletne dece pa postoji sumnja da se radi o predatoru i serijskom silovatelju. Sumnja se da je Brukner oteo šestogodišnjeg Renéa Hasea koji je s porodicombio na odmoru u Portugalu, 16-godišnju Karolu Tice i petogodišnju Ingu Gehrike koju su mediji prozvali “nemačkom Medi”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Juatrnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.