MAMA HARIJA POTERA PODIGLA PLANETU NA NOGE IZJAVOM O MENSTRUACIJI: Šta vi mislite o ovome?
Foto: AP / Joel Ryan

hit

MAMA HARIJA POTERA PODIGLA PLANETU NA NOGE IZJAVOM O MENSTRUACIJI: Šta vi mislite o ovome?

Odgovarajući na kritike, Roulingova (54) je napisala da nije imala nameru da uvredi pripadnike transrodne zajednice

Objavljeno:

Britanska spisateljica Dž. K. Rouling, autorka popularnog serijala o Hariju Poteru, izazvala je buru na internetu svojom objavom na temu menstruacije.

Nezadovoljstvo jednog broja njenih obožavalaca i pripadnika LGBT+ zajednice prouzrokovao je komentar koji je imala na tekst objavljen na jednom internet sajtu posvećenom globalnom razvoju, a čiji naslov glasi: "U eri posle korona virusa stvoriti svet sa više jednakosti za ljude koji imaju menstruaciju".

"Ljudi koji imaju menstruaciju?", izrazila je svoje čuđenje Roulingova, i dodala: "Sigurna sam da je nekada postojala reč koja označava te ljude. Pomozite mi".

U reakcijama koje su usledile bilo je i optužbi da je Roulingova time menstruaciju izjednačila sa pripadnošću ženskom polu, iako, kako su naveli oni koji su zbog toga bili revoltirani, mnogi transrodni muškarci imaju menstruaciju, a mnoge žene je nemaju.

foto: Shutterstock

Odgovarajući na kritike, Roulingova (54) je napisala da nije imala nameru da uvredi pripadnike transrodne zajednice, kao i da bi zajedno sa njima marširala u znak protesta ukoliko bi oni bili diskriminisani na osnovu seksualne orijentacije.

"Istovremeno, to što sam žena je oblikovalo moj život i ne smatram da ako to kažem time izražavam mržnju", istakla je Roulingova, koja je zbog svojih gledišta o LGBT+ populaciji i u prošlosti dolazila na udar kritika.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.