HAOS STIGAO I NA NAŠ KONTINENT: Više desetina uhapšenih i povređenih u antirasističkim protestima u Evropi
Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ANDY RAIN

nemiri

HAOS STIGAO I NA NAŠ KONTINENT: Više desetina uhapšenih i povređenih u antirasističkim protestima u Evropi

Više antirasističkih demonstracija planirano je za danas u Velikoj Britaniji, uključujući i jedan ispred američke ambasade u Londonu

Objavljeno:

Desetina hiljada gradjana širom Nemačke, Velike Britanije i Francuske protestovalo je juče protiv rasizma i nasilja policije pri čemu je došlo do sukoba sa policijom zbog nasilnog ponašanja.

Berlinska policija saopštila je danas da su 93 osobe privedene u prestonici Nemačke i to većina njih posle završetka glavnog skupa na kome je učestvovalo najmanje 15.000 ljudi, dok je 28 policajaca lakše povredjeno.

Policajci i jedan fotoreporter povredjeni su u Berlinu, dok su demonstranti bacali flaše i kamenje uprkos naredbi policije da se razidju sa trga Aleksander Plac, sat vremena posle završetka demonstracija.

Više antirasističkih demonstracija planirano je za danas u Velikoj Britaniji, uključujući i jedan ispred američke ambasade u Londonu.

foto: Profimedia

U Londonu je tokom jučerašnjih protesta povredjeno 14 policajaca u sukoba sa demonstrantima, saopštila je britanska policija. ; žSukobi su izbili u ranim večernjim časovima u blizini kabineta premijera Borisa Džonsona u Dauning Stritu.

Na snimnku, koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se kako je jedna policajka iz konjičke jedinice, pala sa konja koji je udario u semafor. Ona je ostala da leži na zemlji, a konj je nastavio da trči ka demonstrantima.

Policija je saopštila da je policajka prebačena u bolnicu, ali da njene povrede nisu opasne po život.

U Marseju, u Francuskoj policija je ispalila suzavac i biber sprej u sukobima sa demonstrantima koji su bacali flaše i kamenje.

Na protestu je učestvovalo više od 2.000 ljudi. Demonstranti su klečali pred policijom, držali govore i pevali, pre nego što su krenuli u protestnu šetnju kroz grad, ali šetnja se završila haosom i sukobima policije i demonstranata.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.