VOZIO JE JAGUARA I PREDSTAVLJAO SE KAO PLEJBOJ! Osumnjičeni otmičar male Medlin SVE TO VREME JE ČINIO ZVERSTVA
Njegov život bio je raskalašan, Foto: Printscreen

tajni život pedofila

VOZIO JE JAGUARA I PREDSTAVLJAO SE KAO PLEJBOJ! Osumnjičeni otmičar male Medlin SVE TO VREME JE ČINIO ZVERSTVA

Zapravo, uprkos imidžu negovanog plejboja i boema, Brukner je dugo pokušavao da sakrije jeziv život zločina - od sitnih krađa do užasnih seksualnih napada.

Objavljeno: 05.06.2020. 23:35h

Novi osumnjičeni za otmicu britanske devojčice Medlin Meken pre 13 godina raskrinkan je juče i ispostavilo se da je bio na policijskom radaru duže od dve decenije. "Višestruki seksualni predator", kako su ga tužioci označili, je Kristijan Brukner (43), osuđen za seksualan zločin protiv deteta u rodnoj Nemačkoj kada je imao svega 17 godina.

Ipak, policija u Portugaliji, gde je tada trogodišnja Medlin nestala tokom porodičnog letovanja 2007. godine, očigledno je previdela da je u blizini mesta nestanka živeo višestruku prestupnik sa čak 17 krivičnih presuda u dosijeu.

Juče se, takođe, ispostavilo da se muškarac sumnjiči i za silovanje 72-godišnje američke turistkinje u odmaralištu Praja da Luzu u Portugaliji, svega 18 meseci pre nego što je Medlin nestala u istom mestu.

Brukner se sada nalazi u zatvoru u Nemačkoj, odakle bi mogao da izađe već u nedelju kada će moći da dobije uslovni otpust.

Plejboj jezive kriminalne prošlosti

Stanovnici regiona Algarve u Portugaliji sećaju se Bruknera po njegovom jaguaru i imidžu plejboja koji je gajio.

Nemački kriminalac je 12 godina u tom regionu vodio boemski način života, ali se nedugo nakon nestanka male Medlin vratio u Nemačku.

Tačno deset godina kasnije, u nemačkom baru, na godišnjicu nestanka, u baru u kome je Brukner sedeo sa prijateljem na ekranu televizora pojavilo se lice devojčice.

On je tada, navodno, svom prijatelju rekao da je "znao sve o tom slučaju". Kasnije je, kako se tvrdi, pokazao snimak na kome se videlo kako siluje američku udovicu. Prijatelj je kontaktirao nemačku policiju.

Brukner je brzo postao centar istrage za detektive koji su se bavili nestankom devojčice. Međutim, prošle su još tri godine pre nego što je njegovo ime postalo javno.

Juče je nekadašnji Bruknerov prijatelj rekao za "Dejli mejl" da je njegova"životna situacija" bila pomalo haotična, ali dodao je da "ako je sve istina, onda je on zaista bio gospodar iluzije".

Zapravo, uprkos imidžu negovanog plejboja i boema, Brukner je dugo pokušavao da sakrije jeziv život zločina - od sitnih krađa do užasnih seksualnih napada.

Кako se otkriva više detalja o novom glavnom osumnjičenom za nestanak Medlin, ispostavilo se da je portugalska policija sada suočena sa ozbiljnim pitanjima jer je Brukner proveo 12 godina u toj zemlji čineći ozbiljne seksualne i druge zločine, a da pritom nije uhapšen.

Brukner je rodnu Nemačku napustio sa 18 godina i sa dosijeom u kome su se nalazili prekrišaji poput pljački, seksualnog zlostavljanja deteta, dilovanja i vožnji pod uticajem droge i alkohola.

U mesto Algarve se doselio sa tadašnjom devojkom, a sa sobom je poneo samo šator u kome su spavali. Kasnije se preselio u Praja da Luz, bajkovito letovalište na koje su Mekenovi 2007. godine došli na odmor sa svoje troje dece.

Brukner je tamo ostao 12 godina, govoreći svima da radi kao ugostitelj, dok je zapravo dilovao drogu i obijao kuće i hotelske sobe.

Nakratko je bio zatvoren zbog krađe benzina i trgovanja pasošima.

U početku je živeo u staroj kući do koje je vodio zemljani put, a zatim u iznajmljenoj vili na padini direntno iznad plaže na koju su dolazili Mekenovi.

Komšije su ga opisale kao "besnu" osobu koja je jurila seoskim putevima u svom jaguaru. Кažu da je, kad je nestao, iza sebe ostavio kolekciju neobične odeće, uključujući perike i lepršavu haljinu.

Mesec dana pre nego što je Medlin nestala početkom maja, Brukner se iz vile prebacio u svoj kamper koji policija sada povezuje sa nestankom devojčice.

Skotland jard je sada otkrio da je dan nakon što je Medlin nestala, Brukner registrovao svoj automobil na nekoga drugog, iako ga je još vozio.

Po povratku u Nemačku nastavio je sa krađama i dilovanjem, zbog čega je nešto više od godinu dana proveo u zatvoru.

Pre četiri godine je osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana i tri meseca zbog seksualnog zlostavljanja deteta i posedovanja dečije pornografije.

Nakon što je 2017. godine prijatelju otkrio svoje zločine vratio se u Algarve. U roku od mesec dana uhapšen je i izručen nazad u Nemačku. Tog septembra osuđen je na 15 meseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja deteta.

Nakon puštanja na slobodu u avgustu 2018. godine, pred sudom je rekao da je beskućnik, da noći provodi spavajući na klupama u parku. Otputovao je u Milano, ali je u roku od mesec dana ponovo uhapšen i izručen Nemačkoj, ovog puta zbog zloupotrebe droge.

U oktobru 2018. godine osuđen je za dilovanje i poslat je u zatvor gde se i danas nalazi.

Usamljenik iz iznajmljene vile

Bruknerove komšije iz Praje da Luz opisuju ga kao "usamljenika koji se nije ponašao prijateljski", niti je želeo da ima komšijski odnos sa susedima, piše "Dejli majl". Kako tvrde, on je većinu vremena provodio u svom kamperu, dok je samo povremeno boravio u iznajmljenoj vili.

Prizemna vila sa crvenim pločicama sada je u vlasništvu britanskog para koji tvrdi da se nikada nisu sreli sa Bruknerom.

- Većinu svog vremena provodio je u kamperu. Nikada ga nismo videli sa devojkom. Uvek je bio sam, nimalo prijateljski raspoložen - rekao je jedan meštanin koji je prepoznao vozilo sa policijske fotografije.

Međutim, policija je juče otkrila da traga za devojkom sa Kosova, za koju se sumnja se da je živela sa Bruknerom u iznajmljenoj vili pre nego što je Medlin nestala.

Polcija se nada da će pronaći bivšu partnerku Nemca, za koju se veruje da je u to vreme bila maloletna.

Bonus video:

(Espreso.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media